Dragan Đilas: Kaluđerica zaslužuje da bude posebna beogradska opština

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

060412.djilas.kaludjerica4Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, nosilac liste „Izbor za bolji Beograd“ posetio je danas Kaluđericu gde je u razgovoru sa građanima najavio dalji razvoj ovog dela Beograda.

Olivera Knežević, nosilac liste „Dragan Đilas – izbor za bolju Kaluđericu i Grocku“ izrazila je zadovoljstvo urađenim u proteklom periodu.

– Ogromnim radom uspeli smo da od Kaluđerice, koja je godinama smatrana velikom spavaonicom, napravimo prijatno mesto za život. Izgradnjom škole, vrtića i doma zdravlja, Kaluđerica je posle mnogo godina konačno počela da napreduje – rekla je Olivera Knežević.

Prilikom posete novoizgrađenoj zdravstvenoj stanici Doma zdravlja „Milivoje Stojković“ u Kaluđerici, Đilas je najavio nastavak opremanja specijalističkih službi u ovom ogranku doma zdravlja.

– Do potpunog opremanja specijalističkih službi u nekim beogradskim domovima zdravlja, sa nekoliko pokretnih aparata za dijagnostiku možemo pokriti ceo grad tako da ljudi ne moraju da idu po 20 kilometara da bi obavili neophodne preglede – istakao je Đilas.

Na dva sprata zdravstvene stanice u Kaluđerici nalazi se hitna pomoć, kabineti za rentgen i ultrazvuk, pedijatrijska, ginekološka i stomatološka služba, laboratorija, polivalentna patronažna služba. Ovaj objekat sa 2.200 kvadratnih metara prostora opremljen je najsavremenijom medicinskom opremom i uređajima, što građanima omogućuje da se leče u vrhunskim uslovima.

Izgradnjom ove zdravstvene ustanove, u kojoj se leči oko 50 hiljada žitelja Kaluđerice i okolnih naselja, značajno je unapređen kvalitet zdravstvene zaštite građana ovog dela prestonice.

Gradonačelnik je sa potpredsednikom PUPS Milanom Krkobabićem posetio i nedavno otvoreni, moderno opremljeni prostor za druženje i boravak penzionera.

Razgovarajući sa penzionerima Đilas je istakao da Kaluđerica, svojim značajem i veličinom zaslužuje da bude posebna beogradska opština.

– U Kaluđerici godinama ništa nije urađeno, a onda smo napravili školu, vrtić i dom zdravlja, a zatim i ovaj dnevni boravak za penzionere. Trudimo se da zapošljavamo mlade ljude, ali uvek mislimo i o starijima.

I u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjem u infrastrukturu, prvenstveno zato što mislimo da Kaluđerica zbog svoje veličine mora da bude posebna opština – rekao je Đilas.

Otvaranjem ovog dnevnog kluba za penzionere, grad Beograd je ispunio dugogodišnje zahteve žitelja Kaluđerice da dobiju mesto gde bi se okupljali, družili, i živeli aktivno u svom „trećem dobu“.

Na ukupnoj površini od 192 kvadrata, penzionerima je na raspolaganju biblioteka i internet soba, kao i prostor za ručavanje. Klub je otvoren radnim danima u dve smene u periodu od 8 do 20 časova, kao i subotom od 9 do 14 časova.

U klubu su radno angažovani domaćica kluba, pomoćnik domaćice kluba i socijalni radnik.

Đilas je zatim posetio i vrtić „Veseljko“, najveći novoizgrađeni vrtić u Beogradu u kojem je trenutno smešteno 460 mališana.

„Veseljko“ ima površinu od 3.147 kvadratnih metara prostora i u svom sastavu ima moderno opremljene učionice, višenamensku salu, dva parkića sa igračkama, centralnu kuhinju za potrebe vrtića u Grockoj, perionicu i sve druge neophodne sadržaje.

– Kaluđerica, koja je nekada umesto vrtića imala baraku, danas ima najveće obdanište u Beogradu – rekao je Dragan Đilas.

Građani nisu krili zadovoljstvo urađenim u proteklih nekoliko godina, a gradonačelniku su se posebno zahvalili na asfaltiranju ulica u ovom kraju.

– Nastavićemo da asfaltiramo ulice kako deca do škole ne bi morala da idu po blatu – zaključio je Đilas.

Na teritoriji opštine Grocka Grad je asfaltirao 157 ulica u ukupnoj dužini od 92km, od čega je čak 119 ulica prvi put dobilo asfalt.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR