Asfaltiranje na sve strane

0
614
NextWEB hosting
NextWEB hosting

bgd-asfalt_310x186KRAJ građevinske sezone se bliži, ali radnici „Beograd puta“ ne posustaju. Putari su svakodnevno angažovani u više od 50 ulica u celom gradu. Ulica gospodara Vučića presvučena je u novo ruho.

Ekipe uveliko daju sjaj ulicama Ratka Mitrovića na Čukarici i Ustaničkoj na Zvezdari, a već od sredine sedmice na spisku su i novobeogradske saobraćajnice, Španskih boraca, Proleterske solidarnosti i kružna petlja kod „Arene“.

Kako kažu u ovom javnom preduzeću, koje je zaduženo za održavanje beogradskih ulica, osim na sanaciji i adaptaciji, njihovi radnici su zauzeti i redovnim održavanjem, kao i popravkom „namernih kvarova“ – oštećenja koja su napravila druga komunalna preduzeća zbog postavljanja kablova, cevi…

Trenutno na Novom Beogradu radimo u Omladinskih brigada, kod Bloka 70a, gde se priprema teren za asfaltiranje – objašnjavaju u „Beograd putu“.

– I u komšijskoj opštini, u Zemunu, prisutni smo u desetak ulica, gde takođe, obavljamo pripremne radove. Asfalt već miriše na Keju oslobođenja, a u planu je i Bulevar Nikole Tesle, Gospodska, dok u Zadrugarskoj i Radoja Dakića obnavljamo asfalt na trotoarima.

U Ustaničkoj i Maršala Tolbuhina na Čukarici, takođe se rade trotoari, a u obodnim gradskim opštinama – Grockoj, Barajevu, Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu, majstori pripremaju kolovoz za predstojeću zimu – krpe udarne rupe.

Letnji period, kao i obično, iskoristile su i druge komunalne službe kako bi završile svoj deo posla. Radnici su za sobom na mnogim mestima ostavili rupe i oštećenja koja je potrebno zatvoriti.

Prema planu koji „Beograd put“ dobija od Direkcije za puteve, kompresor će da zabruji u Mokranjčevoj, Baja Pivljanina, Omladinskoj, Prešernovoj, Jošaničkoj, Cara Dušana, Aberdarevoj, Nedeljka Čabrinovića, Šumadijskom trgu, a betoniranje čeka ulice Patrijarha Joanikija, Vidikovački venac i Godominsku.

Izvor: Novosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR