Subvencije privrednim subjektima za uvođenje standarda kvaliteta

0
694
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Sekretarijat za privredu, po četvrti put, finansira uvođenje standarda kvaliteta dodelom bespovratnih sredstava, subvencija privrednim subjektima na teritoriji Beograda. Za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju međunarodnih standarda kvaliteta (NASSR, ISO 9000, ISO 9001:2008, ISO 14000, OHSAS 18000, ISO 22000, IFS) od 2009. do 2011. godine finansirano je ukupno 177 privrednih subjekata. Ove godine, ugovori su potpisani sa 44 privredna subjekta koja su ispunila uslove i kriterijume. Ukupna sredstva koja su iz gradskog budžeta izdvojena za ove subvencije u protekle četiri godine iznose oko 45 miliona dinara.

Aleksandar Milošević, gradski sekretar za privredu, istakao je da je opšti cilj čitavog programa da se pomognu mala i srednja preduzeća kako bi unapredili svoje poslovanje, podigli nivo usluga i proizvoda, bili efikasni i mogli da se prilagode kako tržišnim tako i zakonskim uslovima.

– Važno nam je da sa privrednicima imamo stalni kontakt, kako bismo znali šta im je bitno i potrebno. Ovaj program ishod je tog kontakta i predstavlja našu jasnu podršku. Grad posredstvom sekretarijata finansira i druge programe koje se tiču boljeg rada privrednika i njihove veće konkurentnosti ne samo na domaćem tržištu već i da proizvodnju i usluge orijentišu ka izvozu – istakao je Milošević, naglašavajući da će se sekretarijat potruditi da i naredne godine izdvoji sredstva za ovaj ali i za druge programe.

U cilju razvoja poslovanja privrednih subjekata, grad Beograd na ovaj način pomaže i stimuliše privredne subjekte da izrađuju proizvode ili pružaju usluge koje su identičnog kvaliteta sa obavezom zadovoljenja kupca, kao i da upravljaju svim realnim i potencijalnim opasnostima koje bi mogle da ugroze životnu sredinu. Korišćenjem standarda, na tržište se plasiraju bezbedni proizvodi koji su u skladu sa zahtevima za zaštitu životne sredine, zdravlja i bezbednosti kupaca i zaposlenih.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR