Predstavljanje aktivnosti, resursa i potencijala Beograda na Sajmu lokalne samouprave

0
584
NextWEB hosting
NextWEB hosting

bg grbGrad Beograd i Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i ove godine zajednički organizuju Sajam lokalne samouprave, koji će se održati od 29. novembra do 1. decembra u Hali 1 Beogradskog sajma. Grad će finansirati zakup sajamskog prostora za sopstveno predstavljanje i dela sajamskog prostora za ostale izlagače, izgradnju tipskih štandova, grejanje hale i zajedničku struju, čišćenje hale, ozvučenje, osnovno obezbeđenje hale i reklamu manifestacije na zvaničnom sajtu sajma, kao i zvaničnom kalendaru priredbi koje se održavaju na Beogradskom sajmu.

Na Četvrtom sajmu lokalne samouprave predstaviće se 17 gradskih sekretarijata i javnih komunalnih preduzeća, među kojima i „Gradske pijace”, „Gradska čistoća”, „Vodovod i kanalizacija” i „Beogradvode”, zajedno sa privrednim subjektima. Ovogodišnji sajam lokalne samouprave održava se istovremeno sa 11. međunarodnim sajmom preduzetništva „Biznis baza”, kako bi se kontinuirano podržao i podstakao razvoj konkurentnog sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i stvorila pozitivna preduzetnička klima za individualnu inicijativu. Na ovaj način se stvaraju uslovi za još uspešnije i efikasnije predstavljanje lokalnih samouprava i njihovog povezivanja sa privrednim subjektima iz Srbije i inostranstva radi ostvarivanja javno-privatnog partnerstva.

Grad Beograd i Privredna  komora Beograda će na ovogodišnjem sajmu zajedno predstaviti privredu grada, budući da je to izuzetna prilika za promociju aktivnosti, resursa i potencijala opština, jedinica lokalne samouprave i regiona Srbije i Jugoistočne Evrope domaćim i stranim kompanijama – potencijalnim investitorima, kao i donatorskim organizacijama i drugim institucijama iz zemlje i inostranstva. Zajednički nastup u skladu je sa Sporazumom o uspostavljanju bliže saradnje grada i Privredne komore Beograda, radi ostvarivanja interesa svih privrednih subjekata koji obavljaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji grada i razmene informacija i iskustava, koordiniranja rada i dogovaranja o pitanjima od zajedničkog interesa.

Prethodna tri sajma grad je organizovao u saradnji sa Ministarstvom za državnu i lokalnu samoupravu i Stalnom konferencijom gradova i opština.  Na prošlogodišnjem sajmu predstavljene su opštine Čukarica, Rakovica i Mladenovac, javna komunalna preduzeća „Zelenilo Beograd”, „Beogradski vodovod i kanalizacija”, „Beogradvode”, „Beograd put”, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Turistička organizacija Beograda, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za privredu, Uprava za vode, Uprava za energetiku, Služba za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima, Agencija  za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima i drugi.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR