Dragan i Elena, prve bebe u Beogradu

0
644
NextWEB hosting
NextWEB hosting

antic-u-porodilitu

Prve bebe rođene u 2013. godini, tačno u minut posle ponoći, jesu Elena i Dragan. Ona teška oko tri i po, on četiri i po kilograma. Obema majkama, Katarini Bulatović koja je devojčicu rodila u porodilištu u Višegradskoj, i Milanki Šivčić koja je dečaka na svet donela u porodilištu „Narodni front”, ova deca su – treća sreća, tačnije treće dete. 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, njegova zamenica Tatjana Pašić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i sekretarka za zdravstvo Vera Dražić posetili su danas majke i njihove bebe. 

Beograd je malo posle ponoći dobio dve bebe, a prezadovoljni smo jer je protekle godine glavni grad bogatiji za više od dvadeset hiljada mališana, kazala je Tatjana Pašić. 

– Naš zadatak je da i u 2013. nastavimo sa svim aktivnostima, koje smo i do sada realizovali. To će svakako doprineti da svake godine bude sve više beba. S obzirom na to da su obe bebe treće dete u porodicama, trend onih koji žele više dece se nastavlja – istakla je Pašićeva, dodajući da je grad Beograd dao pomoć od tri stotine hiljada dinara za obe porodice.  

Osećaj je lep, kazala je 32 godine stara Milanka Šivčić. Porođaj je osam dana kasnio, ali sve je prošlo u redu i sada kada je u sigurnim rukama, ona se dobro oporavlja. Kod druge mame je sve, pak, prošlo neočekivano brzo. Došla je oko osam naveče u porodilište i mislila je da će porođaj da se produži do jutra. Međutim, kako je dečak kasnio, devojčica je požurila – možda baš zato da bi na svet došli zajedno. 

ElenaDragan

Podsetimo, grad Beograd finansira drugi i treći vantelesne oplodnje. Do sada je na ovaj način ukupno rođeno 79 beba. „Beogradski bebi klub”, SMS servis „Beba dolazi”, akcija „Pokloni dalje”, Savetovalište za psihosocijalnu podršku u procesu vantelesne oplodnje, te dodatni oblici zaštite trudnica i porodilja i jednokratna pomoć za roditelje trojki, četvorki, petorki i duplih blizanaca – sve su to aktivnosti koje grad sprovodi, podstičući na taj način natalitet u Beogradu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR