Počele pripreme za ovogodišnji ciklus „BG prakse”

0
586
NextWEB hosting
NextWEB hosting

bg_praksa_sU toku su pripreme za ovogodišnji ciklus „BG prakse”, koji grad Beograd četvrtu godinu zaredom organizuje u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Beogradskog univerziteta. Prema najavama Milene Bićanin, članice Gradskog veća, konkurs za prijavu studenata biće raspisan u prvoj polovini marta, a u toku je uključivanje javnih preduzeća, ustanova i gradskih opština koje će beogradskim akademcima omogućiti da steknu dragoceno praktično iskustvo.

– U prošlogodišnjem programu „BG prakse” učestvovalo je 21 gradsko preduzeće, 14 sekretarijata i službi Gradske uprave, sedam ustanova kulture i tri opštine, a priliku da stekne radno iskustvo dobila su 272 studenta završnih godina i apsolventa različitih obrazovnih profila, što je za 80 mesta više nego u 2011. godini. Akcenat za ovu godinu je da motivišemo i povećamo broj gradskih ustanova i javnih preduzeća, kao i opština koje će polaznicima programa svakodnevno prenositi svoja bogata radna iskustva. Tako ćemo omogućiti da veći broj studenata adekvatnom praksom ojača svoje akademsko znanje, dok će ustanove dobiti svežu radnu snagu sa novim idejama i znanjima – istakla je Bićaninova.

Ona je takođe podsetila da se u prethodne tri godine za učešće u programu prijavilo 6.000 studenata, a priliku da obavi praksu dobilo je 609 studenata, dok je dvadesetak njih na taj način dobilo i stalno zaposlenje.

– Vrlo je važno da očuvamo sve resurse od prethodne tri godine, zato što je ovaj program lepo prihvaćen i podržan, pre svega od studenata Beogradskog univerziteta, ali i zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koje su sarađivale s tim mladim, obrazovanim i veoma vrednim ljudima. Takođe je važno da ohrabrimo studente da sistem pravičnosti, poštovanja, kompetencija, stručnosti i odgovornosti funckioniše, da ih upoznamo sa institucijama grada i omogućimo im da steknu poverenje u njih – napomenula je članica Gradskog veća. 

U prošlogodišnjem ciklusu „BG prakse” najviše mesta za praksu, čak 65, ponudilo je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. Najviše pozicija bilo je za studente Građevinskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta, a najviše prijava je pristiglo od kandidata sa Pravnog, Ekonomskog i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR