„Fer – plej je pobeda“ u Vinči

0
738
NextWEB hosting
NextWEB hosting

fer-plej-vincaAlisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije otvorila je treći javni čas tolerancije i fer-pleja u najvećoj školi u Srbiji, OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči, u okviru velike akcije ministarstva „Fer-plej je pobeda“.

Ovaj put, podršku ministarki pružili su mladi fudbaleri Crvene zvezde i Partizana Darko Lazović i Lazar Marković i primerom pokazali da ta dva kluba mogu zajedno.

– Na inicijativu Ministartsva omladine i sporta 2013. proglašena je godinom tolerancije i fer – pleja u sportu, a u narednim mesecima“fer – plej karavan” obići će sve veće gradove u Srbiji. Sa nama su uvek poznati sportisti koji će ličnim primerom prenositi deci ideju fer – pleja, tolerancije i poštovanja protivnika- rekla je Alisa Marić.

Istakla je i da su navijači veoma važan deo sporta i mogu da pomognu svojoj ekipi da pobedi, ali je ukazala i na to da pravi navijači uživaju u igri i čestitaju na pobedi protivničkoj ekipi, jer znaju da je sledeća utakmica nova šansa za njihove ljubimce.

-Ovim javnim časom želimo da poručimo da u sportu nema mesta za nasilje. Samo je fer-plej pobeda – poručila je ministarka Alisa Marić učenicma u Vinči.

Školski hor izveo je himnu Srbije i pesmu „Ovo je Srbija“, kao i recitaciju „Bavite se sportom“.

O ideji fer-pleja i tolerancije deci je govorio fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović koji je fudbal počeo da trenira sa šest godina u čačanskom Borcu. Rekao je da mu je drago što je deo ove lepe akcije i poručio da je fer-plej važan kako na terenu tako i van njega i da to fudbaleri ne smeju da zaborave.

Mladi fudbaler Partizana, koji je karijeru takođe počeo u Borcu iz Čačka Lazar Marković, istakao je da su fudbaleri večitih rivala protivnici na terenu koji poštuju jedni druge, a prijatelji kada se utakmica završi.

-Darko i ja smo potekli iz istog grada i istog kluba, a danas igramo u dva najveća srpska fudbalska kluba. Kada je derbi mi smo protivnici na terenu, a posle utakmice smo drugovi i tako će uvek biti- rekao je Marković.

Povodom obeležavanja godine tolerancije i fer – pleja u sportu u Srbiji ministarka je direktoru škole Dragoljubu Gačiću uručila povelju „Fer – plej je pobeda“ za prihvatanje, podršku i primenu principa ferpleja, a po završetku predavanja lopte sa potpisima naših mladih sportista i ministarke Marić uručene su učenicima ove beogradske škole.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR