Aleksandar Bećić: Farma velikog brata je kriva za sve

0
774
NextWEB hosting
aleksandar bećićZahvaljujući sveopštoj fasciniranosti Srba Farmom (a uskoro i Velikim bratom i fudbalskom utakmicom između nas i „onih“) jedna se vest prilično neopaženo provukla kroz medije. Hrizostom II, arhiepiskop i vrhovni poglavar Kiparske pravoslavne crkve ponudio je imovinu crkve državi koja pokušava da se spasi bankrota!
„Svaki hram, svaki sveštenik, svaki vernik pomoći će da se spasi država“, rekao je on u trenutku kad je pošao u zgradu Vlade Kipra, da ponudi ono što može.
Ponudio je imovinu. A imovina, kao što znamo, može biti pokretna i nepokretna.
Baš me interesuje: da li bi se tako pred novinarima pojavio (Bože, oprosti mi što sumnjam), neki od naših vladika, ili partijarh i ponudio imovinu (pokretnu i nepokretnu) napaćenoj, bankrotiranoj Srbiji? Samo pitam.
Bojim se da zbog svesrpske fasciniranosti Farmom danas nećemo primetiti da je Blic, „uvaženi list“, koji se „uvek držao novinarskih standarda“ i koji „nikad nije prekršio kodeks“, list koji je „najtiražniji“, pogazio novinarsku etiku svojom naslovnom stranom puštenom u „online opticaj“ nešto pre ponoći. Pitam se da li će to primetiti Savet za štampu? Da li će nadležno ministarstvo udariti po džepu idiota koji je na naslovnu stranu stavio sliku mrtvog dečaka???
Zahvaljujući sveopštoj fasciniranosti Srba Farmom, a naročito osobama koje su upitnog IQ-a, a dobijaju masne honorare za učešće u Farmi, u Srbiji je inače nekoliko vesti prošlo prilično neopaženo:
Niko nije reagovao što se Tomislav Nikolić rukovao sa Tačijem – iako je u julu prošle godine kritikovao Borisa Tadića zbog rukovanja i izjavio „ja ne mogu da se rukujem sa onim za koga se govori da je činio zločine nad Srbima dok se ne utvrdi da li je ili nije“. E, sad, nešto mi nije jasno: da li je u pitanju neko evropejsko prosvetljenje, ili je dobio uveravanja od Dačića da je Hašim – eto – cvećka?
Kad smo već kod Dačija i Tačića, pardon: Dačića i Tačija ima pomaka: uz dve torte i malo pečenja (jagnjećeg, da se gost iz Prištine ne uvredi) njih dvojica su proslavili rođendan Ketrin Ešton u Briselu. Kažu da je žurka trajala 12 sati i da je bilo tako dobro, da su za 2. april zakazali novu turu razgovora. O drugim stvarima nisu uspeli da se dogovore.
To nam već govori dalje da će Dačić ostati premijer (i pored najavljene rekonstrukcije Vlade), a da je sve manje izvesno da će iz nje izleteti ministar za aflatoksin i mleko, kao i ministar za „kulturu“. Mislim, možda poneki socijalista izgubi svoje mesto: eto na primer Bajatović zbog sitnih 110 grešaka u poslovanju koje je otkrio državni revizor, ali ja ni u to ne verujem. Jer, funkcioneri su u ovoj zemlji odavno bahati. I ne, nema to veze sa prethodnom ili ovom sadašnjom vladom: bahaćenje političara u Srbiji prisutno je od Nikole Pašića pa na ovamo. Zašto bi danas bilo išta drugačije?
nastavak teksta pročitajte OVDE

Komentari

NextWEB hosting

komentari

POSTAVI ODGOVOR