Grocka: Mazut pod kontrolom, čekaju se ekipe NIS

0
721
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Mazut koji je rano jutros curio iz rezerovara u krugu napuštene fabrike PKB-a u Grockoj izlio se u reku Gročica i stigao do Dunava, ali je sprečeno izlivanje u reku, izjavila je načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić.

„Uspeli smo da postavimo zavesu, pregradu kako bi sprečili prodiranje mazuta sa površine rečice u Dunav i sada očekujemo dolazak specijalizovane ekipe iz NIS-a radi čišćenja“, rekla je ona.

Vuksanović Žugićeva je rekla da je za sada sprečeno dalje širenje mazuta i da ekipe za vanredne situacije nastoje da stupe u kontakt sa ljudima iz PKB-a kako bi preostali mazut u rezerovaru bio pretočen. Za sada smo zaustavili curenje mazuta iz rezervoara, ali je pitanje koliko će to trajati, navela ona i dodala da su na licu mesta u Grockoj i nadležni za zaštitu životne sredine.

I pored službe obezbeđenja neko je ušao sinoć u 1 posle ponoći i nn lice je skinulo ventile zbog kojih je talog istekao iz tanka u Grockoj. Na pitanje kako je mogao neko da skine ventile ako ima obezbeđenja, direktor Žarko Radenović odgovara da je moguće zato što je bio mrak a njima je struja isključena baš kao i telefoni.

Prema rečima direktora PKB Grocka , mazut je ušao samo u Gročicu, nije stigao do Dunava, Gročica nije ugrožena i kaže da se lako može sanirati i očistiti. 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR