Virtuelne muške laži

0
916
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Oni mnogo vole da ulepšavaju svoj profil na socijalnim internet mrežama, a ovo su najčešće onlajn prevare.

Od vremena kada je Tom Henks slao Meg Rajan mejlove, a da nije znao ko je ona, u filmu „Dobili ste poštu“, prošlo je već 12 godina, onlajn dejting više nije ništa čudno, a parovi se sve manje stide da priznaju da su se upoznali preko neta. Tome u prilog idu i brojke koje pokazuju da industrija spajanja parova preko interneta vredi četiri milijarde dolara na svetskom nivou, a čak 17 odsto venčanih parova u SAD upoznalo se preko nekog od servisa za sastanke. I kao što nas uči slučaj Toma Henksa, muškarci vole da ulepšaju svoj profil tako da se sigurno neće predstaviti onakvima kakvi možda i jesu u stvarnosti. Utehu ne pruža ni statistika, koje kaže da čak četiri od 10 njih nisu iskreni u onome što pišu na svome profilu. Pa krenimo na brzinski pregled najčešćih muških onlajn laži koje izlaze na videlo kada se sretnete sa njima.

1. Koriste staru fotku
Jedna od najčešćih laži su njihove fotografije na profilima – i dok očekujete frajera u top formi, pred vama se stvori proćelav tip s više od nekoliko kilograma viška. Osim što neki podmeću stare fotke (pri tom ne mislimo na one od pre dve-tri godine), još gori su oni koji koriste čari fotošopa, pa u maniru lepotica s naslovnica poziraju u mraku ili uopšte nemaju sliku na profilu. Naime, nije reč o tome kako izgledaju, već u tome da jednostavno ne izgledaju onako kako su se opisivali i što smo očekivale da vidimo prilikom prvog susreta. Drugim rečima, njihov onlajn profil je laž. Posle pružanja ruke i upoznavanja, većina će potrošiti ostatak večeri na objašnjavanje i odbranu samog sebe ili će ispaliti neki biser tipa „bez brige, radim na bicepsima“, a vi ćete shvatiti da jednostavno ne želite da imate posla s tipom koji vara od samog starta.

2. Ni sami ne znaju koliko imaju godina
Fenomen je uglavnom prisutan kod tipova koji pokušavaju da ulove mlađe žene, pa oni koji imaju 45 lažu da imaju 39, dok oni koji imaju 39 lažu da imaju 31. Naravno, odmah posle „drago mi je, ja sam…“, sledi vaše pitanje:“Koliko ti ono imaš godina?“. Posle toga svi čekamo epohalni trenutak u kome će on da kaže: „Izgledam mnogo mlađe od osoba mojih godina, a da si znala da imam 45, ne bi htela da izađeš sa mnom“. Godine još i možemo da „sažvaćemo“, ali činjenicu da nekom ne možemo da verujemo baš i ne. Šta laganje o godinama govori o samim muškarcima? Da baš i nisu zadovoljni svojom situacijom u životu i da su uz sve to, ako jure mlađe devojke, emocionalno nezreli.

3. Rame za plakanje
Daleko najteža laž od svih je njihov „relationship status“. Najzanimljiviji slučaj vredan posmatranja su tipovi koji prodaju foru da je njihova veza u krizi i već neko vreme sve ukazuje na kraj, pa od vas traže rame za plakanje (čitaj: usputni seks kada se sretnete uživo jer ne postoji ništa bolje što leči rane). Tu su i oni kojima je jednostavno dosadno u životu, vezi ili braku pa podižu sopstveni ego u virtuelnom svetu. Sve te „bezazlene laži“ u stvarnom svetu prerastaju u pravi problem, a najgore je zavaravati se da ste baš vi ta posebna žena koja će ga promeniti. Ruku na srce, ako je svojoj devojci „kuckao“ iza leđa, kako znate da neće i vama? I naravno – kako da budete sigurni da ste jedina kojoj je kuckao?

4. Duge romantične šetnje ili gledanje utakmice
Muškarci misle da će se najlakše povezati sa ženama ako se pretvaraju da ih zanimaju iste stvari, od šopinga do gledanja romantičnih filmova. Česti su i slučajevi u kojima će neko pod „interesi“ da ispiše ljubavni roman o romantičnim šetnjama plažom i gledanju zalaska sunca. Ali, više od laganja o interesima ljuti činjenica da veliki procenat prilagođava svoje životne stavove tokom onlajn upoznavanja. Kada se sretnete uživo i upustite u odnos veći od prijateljskog, ovo stvarno može da bude problem – on ne želi decu, misli da je OK biti nezaposlen, ne želi da se emocionalno vezuje ili, na primer, ne može da smisli pse, a vi želite ceo čopor. Šta onda? Nije reč o predrasudama oko toga šta ih zanima ili šta rade u životu, već je vrlo bitno izneti svoje realne interese, bez preuveličanih priča o ljubavnim putovanjima do zvezda koja na kraju završe udarcem u zemlju.

5. Prijatelj mi je otvorio profil
Ovo je slatka mala laž koja kasnije može da vam poslužiti kao dobar instrument podbadanja. U želji da ispadnu što veći mačo frajeri, mnogi muškarci će reći da su im prijatelj ili sestra otvorili profil, da ga u početku uopšte nisu koristili, da su počeli da se dopisuju iz čiste radoznalosti i, naravno, da ste vi prva i jedina s kojom je počeo da se dopisuje. Ono što prethodi otvaranju samog profila je razlog zbog koga su se na to odlučili – većina se upušta u avanturu onlajn upoznavanja posle raskida, a ovakav tip komunikacije im omogućava da bez mnogo truda i izlazaka upoznaju nekog novog i zanimljivog ili, još bolje – nekog ko će se pokazati kao verodostojna kopija bivše. Čuje li neko sirene za uzbunu?

Poruka muškarcima
Jednom kada krenete da se izvinjavate devojci za staru fotografiju, godine ili činjenicu da je vaš jedini dodir s umetnošću kupovina vodenih bojica sestričini, to se pretvara u Sizifovo guranje kamena i vraća vam se kao bumerang. Uostalom, ko želi 80 odsto vremena na prvom sastanku uživo da provede uveravajući nekoga da stvarno nije lažljivac? Znate šta vam je činiti.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR