Pivski kvasac kao lek

0
1029
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pivski kvasac se zbog svojih zaštitnih svojstava preporučuje u svim životnim dobima, protiv mnogih problema koji nas muče. On štiti jetru, oči, kožu, otklanja umor i pomaže u gubljenju težine.

Najbolje je koristiti suvi pivski kvasac jer ga u tom obliku naš organizam u potpunosti iskorišćava.

U narodnoj medicini pivski kvasac poznat je kao lek za mnoge bolesti, a mesto je našao i u službenoj medicini. Međutim, ne treba ga uzimati u svežem obliku iz više razloga: brzo se kvari, gorkog je ukusa, izaziva nadimanje, gljivice uzimaju iz hrane u probavnom traktu vitamine B grupe koji su im potrebni za razvoj i razmnožavanje, a organizam nije u stanju iz živih stanica (gljivica) iskoristiti ni vitamine B grupe ni druge hranljive sastojke.

Zbog gore navedenog, pivski kvasac se danas proizvodi u sušenom obliku, kakav organizam lako i potpuno iskorišćava, a koji se uzima s vodom uz glavne obroke.

Među korisnim sastojcima pivskog kvasca možemo posebno istaknuti proteine, koji su slični onima životinjskog porijekla, šećer, gvožđe, mineralne sastojke, oligoelemente i vitamine, posebno vitamine grupe B.

Pivski kvasac se preporučuje u svim životnim dobima zbog zaštitne funkcije, s tim da dnevna doza podeljena u tri jednaka dela ne sme prelaziti šest do deset grama. Kvasac, štiti jetru, oči, kožu, otklanja umor, održava ravnotežu crevne flore, pomaže nestanku akni, sprečava mučninu i ublažava probavne poteškoće. Kod onih koji se hrane vegetarijanski koristan je kao dodatak hrani. Svi bi trebalo da ga uzimaju barem dva puta godišnje, tokom dva meseca jer je toliko potrebno da se ispolji svoje dejstvo. U slučaju posebnih potreba, uzima se dva puta dnevno do izlečenja.

Suvi pivski kvasac ima značajnu ulogu u dijetoterapiji mnogih bolesti: šećerne, oboljenja probavnih organa, upale želudačne sluznice, čira na želucu, kod oboljenja jetre i žučnih putova, zatvora, kao i u dijetama za mršavljenje jer nam pomaže u gubljenju težine.

Pivski kvasac je jedan od najefikasnijih prirodnih sredstava u borbi protiv akni.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR