Akcija Badnji dan je i u bolnici

0
693
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Humanitarna organizacija Pepeljuga 21. veka organizuje humanitarnu akciju povodom predstojećih praznika.

Kako dolazi nam u susret Nova godina, Badnji dan i Božić, svi se mahom sete dece po domovima ili siromašnim socijalnim porodicama koje su i korisnici pomoći.Neko se seti onih kojima novac nije merilo sreće , već zdravlje.

I danas se dešava, na žalost po rečima doktora, da se posle lečenja pacijenti i ostave u klinikama jer familija neće da preuzme brigu o njima, familiju zanima samo imetak a ne i onaj čija je to zasluga, kako navodi Politika.

Zbog svih onih koji praznike koji su po tradiciji porodični zbog bolesti su vezani za postelju ili boravak u bolnici , a nemaju bližnje ili ih i imaju ali bolje da nije tako, želim da pozovem ljude, sve vas, da mi pomognete da ovu Akciju učinim lepšom , humanijom i čovekoljubivijom za sve, za Vas koji darujete, za One koji će to primiti i za Doktore, medicinske sestre i zaposlene u bolnici da svima bude srce puno malim velikim gestom ljubavi prema čoveku.

Za one koji prate moj rad, poznato je da mi nije strano da zamolim, molim da se uključite u ono što želim da napravim, a sad u ovom trenutku je ova Akcija.

Nije bitno da li je taj bolesnik, žena, čovek, dete, devojka, mladić,starac ili starica, bitno je da zna da nije zaboravljen niti sam. To će biti Badnji dan, kada uspomene naviru, i suza potekne , pobegne iz oka, ona koja je željna pažnje, poštovanja, ili makar društva.To je dan kada se čine dobra dela prema nepoznatim ljudima jer je duši kao i Bogu takvo delo ugodno.

S toga bih vas sve zamolila i ako treba i najponiznije da se odazovete
ovoj akciji i da pogledate u svojim kućama, stanovima da li možete da se
odvojite od nekog komada vaše polovne

-posteljine,
-jastuka
-ćebadi
-čarapa
-majica, potkošulja, dugačkih gaća
-spavaćica
-pidžama
-sapuna
-četkica za zube i paste za zube ako ima viška
-češljeva običnih ili četke za kosu
-maramica
-papuča ili patofni
-kućne haljine

možete dodati i neki sok ne gazirani
keks
vodu flaširanu
knjigu

i ako želite da obradujete i osoblje bolnice koje je tu sa osmehom za sve njih, a može da olakša rad sa pacijentima, onda neka to bude neki toplomer ili aparat za merenje pritiska -živin koji je pouzdan pelene za odrasle ili ono što smatrate da treba.

Lična želja moja je da to bude bolnica u unutrašnjost Srbije a ako lično Vi imate neku želju da posebno odaberete bolnicu onda nam javite.Toliko toga sivog je oko nas, unesimo boje, unesimo ljubav i poštovanje tuđeg života , čineći posebno tako malo a zajedno toliko puno za druge.

Telefoni su 011 8503 750 ili 061 726 4856

Šta da vam poželim sem Živite dugo i napredujte!!!

vaša malena Pepeljuga21.veka

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR