Gročani u akciji: „Uradi sam“ Deda Mraz, kočije i paketići

0
1267
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Da umeju da se organizuju i prirede nešto nezaboravno, gročani su dokazali i ove godine! Nastup Deda Mraza i podela paketića koju je prošle godine nekoliko gročana organizovalo javno, za decu iz komšiluka, nastavilo se i ove Nove godine. Lokacija: Grocka oko ulice Vase Čarapića. Organizatori: pojedini roditelji iz komšiluka. Učesnici: ceo komšiluk iz kraja, plus gosti iz drugih delova Grocke :).

Početna ideja je jasna: u delu Grocke oko ulice Vase Čarapića živi veliki broj dece, a nisu svi u prilici da im Deda Mraz lično uruči paketiće. I zato je nekolicina roditelja i komšija pokrenulo akciju da se deci priredi zabava sa Deda Mrazom, glavom, bradom i brkovima. Roditelji su doneli paketiće koje su inače spremili deci, da bi im Deda Mraz lično (maskirani komšija, naravno) uručio poklon! Prošlogodišnji nastup Deda Mraza je bio dobro posećen, i to van svih očekivanja: uz dečije pesme, vatromet i poklone koje su dovezle kočije Konjičkog kluba Urban Cowboy, veselilo se mnogo dece, njihovih roditelja, baka i deka.

Ove godine događaj se ponovio na istom mestu. Sa lepo dekorisanom binom, obogaćen nastupom animatora, narastao je za još više dece i 120 poklona za deljenje. Specijalna atrakcija je i ove godine bio dolazak Deda Mraza sa poklonima u novogodišnjim kočijama, u koje su bila upregnuta dva konja iz Konjičkog kluba koji je u komšiluku.
Deda Mraza, vatromet, dečije pesme, predstavu, balone, svetlucave i ukrašene kočije sa lepim konjima i brdom poklona, mališani će pamtiti sve do naredne Nove godine!

Nova 2014. godina u Grockoj je u znaku humanosti i solidarnosti: na više mesta je organizovana podela novogodišnjih paketića za najmlađe, danima unazad su prikupljane igračke i slatkiši… A pored Deda Mraza i paketića, veliku pažnju i dece i odraslih privukao je jedan od živih simbola današnje Grocke. Svuda je kao istinska lokalna atrakcija bio prisutan Konjički klub Urban Cowboy koji je kočijama i konjskom zapregom umesto irvasa dovozio Deda Mraza i poklone deci!

tekst: Zorica Atić
https://plus.google.com/u/0/102994052822557675220/posts

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR