Samo u Srbiji: Učiteljica mora da radi kao telohranitelj, jer nema posla u školi!

0
635
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Marija Aranđelović (35 ) iz Prokuplja završila Učiteljski fakultet u Vranju sa zvanjem profesor razredne nastave, bez ijedne izgubljene godine i ponavljanja ispita, ali je primorana da radi kao pripadnik obezbeđenja

Dok je novogodišnja noć za mnoge bila prilika da se provesele, bilo u kućnoj atmosferi ili u nekom od  restorana, za nezaposlenu učiteljicu Mariju Aranđelović (35 ) iz Prokuplja to je bila prilika da započne posao, i to kao bodi gard u firmi „Security

Kobra“ . Njen zadatak je bio da sa kolegama brine o bezbednosti gostiju u hotelu „Aleksandar“.

– Pošto je obezbeđenju „Kobra“ bila potreban žena, kako bi vršila pretres pripadnica lepšeg pola koje dolaze u restoran, posao mi je bio ponuđen i ja sam prihvatila – priča Marija.

Ona je kazala da joj je preporuka bila to što je neko vreme na Učiteljskom fakultetu u Vranju trenirala kik- boks, a zatim, kada je u roku završila fakultet bez i jedne petice u indeksu, treninge je nasavila u klubu „Obilić“ u Prokuplju.

– Posao sam prihvatila bez razmišljanja, jer sam dugo bez posla, pa mi je to bila prilika da zaradim neki dinar – objašnjava naša sagovornica i nabraja da je radila u osnovnim školama „Tatko“, „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani, u Kuršumlijskoj Banji, u školi „Sveti Sava“ i školi u Kožincu, i to sve na određeno vreme.

Marija je u novogodišnjoj noći imala zadatak da pregleda ženske tašne i diskretno pretrese gospođe u svečanim taoletama. Kada se taj deo posla završio i gosti zauzeli mesta u restoranu, zajedno sa ostalim članovima obezbeđenja održavala je red i brinula da ne dođe do nekog incidenta.

Vlasnik firme „Security Kobra“ Dragan Ilić kaže da je Marija profesionalno obavila zadatak koji je imala.

– Ovo je težak  i tradicionalno muški posao ali Marija se odlično snašla i biće mi zadovoljstvo da je ponovo angažujem kad god se za to ukaže prilika – istakao je Ilić.

Marija insistira na činjenici da se ne stidi ni jednog poštenog posla, kako bi sebi obezbedila egzistenciju.

– Sve sam uradila kako treba, završila sam fakultet u roku, bez ijedne petice u indeksu i nije mi sve jedno što ne radim posao za koji sam školovana – kaže ona i ne skriva razočarenje što se do posla dolazi samo preko veze i političke pripadnosti.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR