Evo šta sve niste znali o našim ministrima – ko je ‘Švrća’, ko voli da popije, a ko sam šije odeću?

0
861
NextWEB hosting
NextWEB hosting

O profesionalnom životu članova Vlade Srbije znamo sve, ili makar ono što oni žele da znamo, a o privatnom životu gotovo ništa. Evo kako oni provode slobodno vreme:

Predsednik Tomislav Nikolić ima poznat hobi. Kada mu obaveze dozvoljavaju, na porodičnom imanju u Bajčetini sa svojom suprugom Dragicom bere lekovite trave i pečurke, a uživa i dok peče rakiju.

Zanimljive hobije imaju i opozicionari. Nenad čanak obožava gitare, a zanimljiva je i njegova kolekcija replika slika diktatora na kojima se nalazi njegov lik. Kostrešov hobi je akupljanje olovnih vojnika, a danas ima armiju od više od 500 vojnika. Čedomir Jovanović se bavi alpinizmom, dok Dinkić svira gitaru i komponuje.

Aleksandar Vučić pasinirano kupuje sva enciklopedijska izdanja na koja naiđe:

– Ni sam ne zna koliko različitih enciklopedija ima. Kad god mu se ukaže prilika, osveži kolekciju nekim novim primerkom – priča sagovornik „Blica” blizak Vučuću.

Zorana Mihajlović je pasionirani posetitelj pozorišta Ministarka energetike posle radnog dana najviše voli da posećuje kulturne manifestacije. Oiljeni su joj pozorište i balet, a od pozorišta najčešće posećuje Pozorište na Terazijama. Takođe, nikada ne propušta koncerte Tonija Cetinskog u Beogradu.

Rasim Ljajić ima malo vremena za hobije. Ipak, iz inostranstva se nikada ne vraća bez nove kravate.

– Ljajiću često nedostaje slobodnog vremena za neke hobije kojima se bavio pre nego što je počeo da se bavi politikom. Nije ljubitelj šopinga, ali gde god da otputuje trudi se da makar na aerodromu kupi neku novu, originalnu kravatu – kaže Ljajićev prijatelj.

Ivica Dačić uživa u tompusima i kupuje ih kad god mu se ukaže prilika.

– O tome koliko uživa u tompusima znaju i njegovi prijatelji i saradnici, pa često neki kvalitetan ili skupocen tompus ili cigarilos dobije na poklon – kaže jedan od Dačićevih saradnika.

Lazar Krstić najviše voli pljeskavice – ministar finansija ne menja svoje navike ni na novom poslu:

– Od kuće do posla i nazad ide peške. Sa saradnicima često ide na pljeskavice u jednom kiosku na dorćolu. Brza hrana se ipak ne odražava na njegovu kondiciju jer ide na džoging, pa pretrči i po 15 kilometara u cugu. Inače, ministri u Vladi Krstića često zovu Švrća, valjda zbog godina – kaže sagovornik „Blica”

Slavica Đukić Dejanovć se bavi kreativnim radom – ona, naime, sama sebi dizajnira garderobu.

– Najviše voli da se sana šminka i feniram pa se zato budi dva sata pre nego što treba da krene na posao. Veoma voli da se lepo obuče, ima desetine elegantnih kostima koji se šiju po njenim skicama, a kao i većina žena, veliki je zaljubljenik u cipele – kaže njena prijateljica iz ministarstva.

Vanja Udovičić se ne odriče svoje prve ljubavi – vaterpola:

– Život mu se drastično promenio kada je bazen zamenio kabinetom u Ministarstvu sporta. Treninzi su mu nekada trajali dva do tri sata, a danas na poslu ostaje i po 16 sati. Ipak, nastavio je da trenira, trči i vozi bicikl. Često je na Adi – priča izvor „Blica”.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR