Hrvatski njuz net:Uskoro na drumovima Hrvatske registarske tablice sa oznakom BG!?

0
1602
NextWEB hosting

Vozači oprez: Babina Greda dobila registarske pločice, uskoro na cestama vozila s oznakom BG

Policija je upozorila vozače i navijače diljem Hrvatske da se suzdrže od razbijanja automobila s oznakom BG ukoliko imaju hrvatski grb. Zato prije nego izvadite palicu iz svog automobila i krenete u demoliranje vozila, dobro provjerite čiji je grb na tablici.

Babina Greda polako postaje slavonska metropola. Nakon što se počela graditi najveća elektrana na biomasu u Hrvatskoj, a turski investitor spomenuo da bi mogao nastaviti ulagati u taj kraj, seoski oci shvatili su kako je pravi trenutak za proglašenje neovisnosti od susjedne i neprijateljske Županje. S tom namjerom u Babinoj Gredi osnovana je policijska postaja, a Babogreci su dobili vlastitu registarsku oznaku. No nastao je problem pri izboru skraćenice:- Ministar Ostojić nam je savjetovao da idemo s oznakom BR kako bi izbjegli asocijaciju na beogradske oznake, ali ja sam poručio ministru: Ovo je Babina Greda, a ne Babina Reda – rekao je načelnik PP-a Babina Greda koji nas je zamolio da ostane anoniman jer se ne želi sukobiti s ministrom.

NextWEB hosting

 Ispunjenje vjekovne težnje babogredskog naroda da se oslobodi velikožupanjske represije i ideja o Velikoj Županji 

Iako je na tablicama hrvatski grb, MUP je za svaki slučaj upozorio mještane da na godišnji ne idu u Split te da izbjegavaju Dalmatinsku zagoru, a ako je ikako moguće, neka ljetuju Istri. Čavoglave su za Babogrece proglašene zonom visokog rizika.

– Ove registarske pločice konačno su priznanje i ispunjenje vjekovne težnje babogredskog naroda da se oslobodi velikožupanjske represije i ideja o Velikoj Županji – istaknuo je babogredski gradonačelnik Josip Krnjić.

Prva je tablice preuzela najpoznatija Babogretka Sunčica Lalić, a ako prođe prijedlog za 70 posto popusta na registraciju i osiguranje, registarske oznake BG uskoro bi mogle izgurati dosad najpopularnije, daruvarske.

Ovim je potezom Babina Greda definitivno deklasirala susjedno selo Štitar, koje je godinama bilo na glasu kao najurbanije selo u Slavoniji, i to zbog semafora koji je olakšavao pastirima tranziciju stoke u svim smjerovima. Otkako je postavljen 2006., semafor je smanjio broj stradalih goveda u prometu za 30 posto te se mještani gotovo ne sjećaju kad su se zadnji put sudarila dva stada na tome opasnom križanju.

Autor:Vlado Lucić Izvor:NEWSBAR

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR