JEZIV PRIZOR: Engleski mediji objavili šokantnu fotografiju: Svi Srbi moraju umreti! (FOTO)

0

Britanski Indipendent objavio je fotografiju čiji jeziv prizor predstavlja mračan podsetnik na vreme velikog zla koje je ostalo iza nama, i upozorava da svetska stradanja počinju kada ljudi zaborave ljudskost i patnje koje su zbog nasilja prošli u svojoj istoriji.

NextWEB hosting

w

Užasno: Pogubljenje srpskih civila Foto: Screenshot Independent.co.uk

“Fotografija prikazuje pogubljenje koje se odigralo u srpskom selu, u leto 1914. kada je u njega ušla austrougarska vojska. Postoji još ovakvih fotografija, a na ovoj vidimo muškarce, možda već mrtve, možda u iščekivanju pogubljenja”, objašnjava Indipendent.

Fotografija je objavljena u sklopu “Istorije Prvog svetskog rata u 100 trenutaka” pod naslovom “Austrougarska vojska likvidira srpske civile”.

“Ove fotografije su skoro sigurno slikane od strane okupatora i pokazuju samo delić horora koji je srpska nacija preživela po početku austrougarske invazije”.

“Popularna pesma te godine u Beču”, navodi Indipendent, “bila je  ‘Alle Serben müssen sterben’, tj. svi Srbi moraju umreti”.

Čuveni britanski medij dalje objašnjava o stradanju Srba za vreme Velikog rata i naglašava reči istoričara Antona Holcera “bezbrojni su i sitematizovani masakri koji su izvršeni nad srpskom populacijom. Vojnici su upadali u sela i ubijali nenaoružane muškarce, žene i decu. Oni su ili streljani, izbodeni bajonetima, ili vešani. Civili su ubacivani u ambare i živi spaljivani. Žene su odvođene na front i silovane, seljaci su uzimani kao taoci, ubijani i mučeni”, prenosi “Indipendent” uz osvrt na još jednu patnju srpskog naroda.

“Srpski narod nije morao dugo da čeka da se zlo ponovi. Hitlerove trupe 1941. okupirale su Srbiju i počele masakr civilne populacije. Nemački vojnici vešali su i ubijali u ogromnim razmerama. Oni su čak nosili i male kamere, pa su slike stradanja sada bile u boji, i pomerale su se”, objavio je “Indipendent”.

Ovaj tekst realno prikazuje srpske žrtve i ukazuje na to da čin Gavrila Principa ne označava naš narod kao automatske krivce i negativce u jednom od najkrvavijih sukoba u istoriji čovečanstva.

Izvor:ALO.rs Autor: N. G. | 13.04.2014

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

20 + thirteen =