Mladić izboden na Novom naselju već je bio jednom napadnut mačetom

0
725
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Tinejdžer M.M. koji je jutros izboden na Novom naselju u neposrednoj blizini Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ već je učestvovao u sličnim incidentima, saznaje 021.

bate_brkica_32

Dvojica momaka su jutros oko 9h napala ovog mladića starog 17 godina u poslovnom prostoru koji se nalazi u zgradi u Bate Brkića 32.

Svedok događaja za 021 kaže da su dvojica napadača napali tog mladića i uboli ga u šaku, levu i desnu nogu, a nastradao je i njegov otac (43) koji je pokušao da ga odbrani. Otac je zadobio posekotinu na licu. Nezvanično, napadnuti mladić je prošao samo sa površinskim ranama.

Policija se ubrzo pojavila na licu mesta i traga za nasilnicima.

– Taman što sam krenuo da doručkujem čuo sam sa ulice kako se neko dere „Alo bre, baci nož! Zovite miliciju!. Pogledao sam kroz prozor i video tri mladića kako se gurkaju i jedan od njih ima kuhinjski nož u rukama. Tada je naišao stariji čovek i pokušao da ih razdvoji, a komšiluk i ljudi na ulici su svo vreme vikali na njih da prestanu. Onda je ovaj mali sa nožem ubo čoveka. Posle par minuta stigla je i policija – kaže jedan od svedoka.

Kako 021 saznaje, napadnuti mladić je od ranije poznat policiji, između ostalog učesnik je tuče na Grbavici kada su korišćene mačete, tačnije on je tada bio meta napada. Učesnik je i incidenta u Srednjoj ekonomskoj školi kada je grupa mladića upala u školu i napala jednog od učenika.

Inače, kako 021 saznaje slučaj sa Grbavice je završen sa prekršajnim postupkom, jer iako je M.M. prepoznao napadače i tužilaštvo podiglo optužnicu, sud je odlučio da nema osnova za krivično delo i predmet prebacio na odlučivanje Prekšajnom sudu.

Podsetimo, incidenti su se znatno smanjili od kada je u Novom Sadu raspoređeno 200 novih policajaca koji su se nedavno vratili u svoje policijske stanice u mesta iz kojih su regrutovani. Umesto njih, na ulicama je sada stotinak mladih policajaca koji su završili obuku u Sremskoj Kamenici.

IZVOR:021

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR