Otac ubijene Vladislave Červenko: Prodajemo sve što imamo i napustićemo ovu zemlju, tražiću i čak i ekshumaciju najmilijih

0
583
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Otac ubijene manekenke Vladislave Červenko, Eugen Červenko kaže da porodica planira da napusti zemlju, jer su nezadovoljni kako se srpsko pravosuđe ponaša u postupku protiv ubice njegove ćerke Darijana Musića.

eugen_cervenko_28042014

On se posebno osvrnuo na suđenje koje je nedavno počelo, a koje se odnosi na Musićev napad na Vladislavu, oko godinu i po dana pre ubistva, koji je tek sada stigao pred sud.

– Ko je u sudu držao tu krivičnu prijavu? Ko je to u tužilaštvu držao u fioci? To treba da se ispita i saznaće se, ali je van svake pameti da mu sude za povrede, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje, a on je nju kasnije ubio. I onda se on pojavi na suđenju i kaže da se ničega ne seća, da ne veruje da je to radio, kao što se ne seća da ju je ubio. Ispadne da je pametniji od svih, policije i tužilaštva – kaže Červenko.

Držeći mađarske pasoše u rukama, Červenko je naveo da će se iseliti iz Srbije.

– Kompletna moja porodica. Prodajemo sve što imamo i napustićemo ovu zemlju. Zahvaljujem se ministru Selakoviću što nas je primio, ali napuštamo zemlju. Podneću zahtev i predsedniku Nikolići i premijeru Vučiću da mi odobre ekshumaciju, da sve svoje mrtve sa groblja ponesem i da odem. Imam mađarski pasoš i idemo. Ne moramo ovo da trpimo – kaže Červenko.

U Višem sudu u Novom Sadu danas je na ponovljenom suđenju Darijanu Musiću svedočilo nekoliko veštaka i svedoka. Nastavak suđenja zakazan je za 19. maj.

cervenko_music_sud_28042014_600

Pred sudom je danas, takođe, protestovala grupa aktivista kako bi skrenuli pažnju javnosti na neefikasnost institucija kada je u pitanju nasilje nad ženama. Koordinatorka SOS službe organizacije „Iz kruga Vojvodina“ Ivana Nikolić izjavila je da institucije ne postupaju profesionalno, čak i kada je nasilje prijavljeno.

– Danas skrećemo pažnju na osnovno i više javno tužilaštvo, jer se nije postupalo blagovremeno na ranije pritužbe na nasilje koje je Vladislava Červenko prijavljivala, a za koje smo saznali tek tokom suđenja – rekla je ona.

Na protestu je rečeno i da su samo tokom 2013. godine u Srbiji ubijene 43 žene.

IZVOR:021.rs 28. 04. 2014

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR