Uživo, „Utisak nedelje“:Oštra rasprava Vujošević -Čović

0
667
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pola Srbije biće od 21 čas uz „Utisak nedelje“, duel trenera Partizana i predsednika JSD Duška Vujoševića i predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića izazvao je nezapamćeno interesovanje, čak i onih koji ne prate sport, a možete da ga pratite uživo uz Blicsport.rs.

Njihove rasprave odavno su izašle iz sportskih okvira, a poslednji čin mogao bi da bude u autorskoj emisiji Olje Bećković, koja je u intervjuu za Blic poručila gledaocima da očekuju neočekivano.

Da u pitanju nije obična emisija govori i prisustvo oko 15 novinara ispred televizijskog studiju, kao i 10 policijaca uz tri policijska automobila i jednu „maricu“.

 

Kako javlja reporter Blicsporta sa lica mesta, Bećkovićeva je bila vidno raspoložena, a novinarima je u prolazu samo rekla: „Gospode Bože, šta je ovo“?

 

Prvi je stigao Vujošević koji je po izlasku iz automobila poručio kako nije znao da je emisija „Utisak nedelje“ toliko popularna.

 

„Došao sam da razjasnimo neke stvari, jednostavno, moje izjave se okreću i došao sam da kažem šta je srž i meso“, rekao je Vujošević i odgovorio na pitanje da li mogu da zakopaju ratne sekire.

 

„Nije u pitanju lični konflikt mene i Čovića, već potpuni autsajderski položaj SD Partizan kada je u pitanju odnos sponzorskih ugovora prema klubovima. Ostalo možete da čujete u TV duelu, a verujem i u Olju“, poručio je trener Partizana.

 

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović nije hteo da komentariše duel pre početka emisije.

 

                                                     Emisija je počela obraćanjem Olje Bećković: Večeras je trebalo ovde da budu Nebojša Čović i Dušan Vujošević i sve što treba da bude – i bude. Razgovarali smo malopre i rekla sam da sam najavila Obamu i Putina, ne bi bilo veće interesovanje. Ispred se dogodilo nešto što se nikada desilo a zašto nemam pojma. Benigno ću reći, večeras razgovaraju Čović i Vujošević, dva bivša partizanovca.

 

Vujošević:

Nisam Dušan nego Duško. Bio je taj neki period kada smo trenirali u jednoj sekciji Partizana na KAlemegdanu, sa 15, 16 godina, trener bio Branko Jokić. Zvezda je imala bolje mlađe selekcije, Zdravko Kubat je radio sa Zvezdinom igračima, trenirao Slavnića i Kapičića, bili tada neuporedivo jači. Ne mora da znači da smo partizanovci, ja jesam. Družili smo se tada normalnije nego sada.

 

Čović: Sećam se toga, imali smo 11,12 gpodina, bila je pionirska sekcija Partizana. Prošli smo je i nastavili u kadetskoj, bili smo mali da merimo ko je bolji, gospodin Vujošević ne znam da li je nastavio da igra, ja jesam. Nikada nisam bio partizanivac, nikada nisam navijao za Partizan niti bih, bio sam za Zvezdu ali ne nešto tradicionalno i porodično vezan.

 

Dobro veče, dobar dan
Čović: Krajem 2003. i početkom 2004 normalno smo razgovarali, ali se nismo slagali niti ćemo kada je košarka u pitanju, biznis, život. Fenomen Duška Vujošević sam prepoznao i nikada mu nisam dao za pravo. Poslednji put smo komunicirali u Kragujevcu, na finalu Kupa prošle godine.

 

Vujošević: Van tog nekog poznastva, tenzija je počela kada sam se vratio u Partizan, a Čović je bio u Zvezdi i posle nekog članka, on je u najavi sezone rekao, naslov je izvučen iz teksta: „hvataćemo za gušu“. Neće dozvoliti da se Zvezdi otima titula. Ja sam odgovorio, sa neke današnje perspektive i malo možda oštrije, ali je to bio poziv i od tada je krenulo. Koga će hvatati, sudije?

 

Zanimljivo, da se učesnici TV duela nisu pozdravili na početku, ali su onda rekli jedan drugom „Dobro veče“ u studiju.

Izvor:N. Todorović / V. Bojčević | 06. 04. 2014

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR