Volonterka pronašla 2.550 evra u paketu odeće

0
972
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Razvrstavajući pomoć u magacinu, Suzana Rajić (19) iz Čačka otkrila i prijavila kesu sa novcem

(Foto G. Otašević)

Čačak – Suzana Vukić (19) bila je prekjuče po podne u grupi mladih dobrovoljaca, zaduženih da razvrstaju pomoć koju su građani i preduzeća čačanskog kraja namenili poplavljenim susedima. Dopremana je u magacin nekadašnje fabrike „Cer” gde je omladina imala zadatak da vadi odeću iz kesa, i ređa po vrstama.

– Dok sam istresala velike džakove, ispala je jedna plastična kesica. U prvi mah mislila sam da je reč o vlažnim maramicama, jer su kao pomoć donošena i sredstva za higijenu. Međutim, kad sam otvorila videla sam štednu knjižicu sa velikom svotom novca. Uspaničila sam se i počela da se tresem, a kad sam se malo pribrala pozvala sam nadređenog i kesicu predala njemu – priča Suzana za „Politiku”.

Nemanja Trnavac, član Gradskog veća u Čačku zadužen za rad sa dobrovoljcima u ovom mestu, kaže da je odmah obaveštena policija, i čuvarima reda predate su novčanice i štedna knjižica, koja je bila poništena. Ispostavilo se da je pripadala Katarini T. iz Čačka koja je ranije preminula a ušteđevina je, eto, ostala među odevnim predmetima.

– Novac je policija predala njenom sinu koji je nudio nagradu za nalazača, ali to ne dolazi u obzir. On je, ipak, odlučio da deo tog novca uplati na račun za pomoć Čačanima, stradalim u poplavi prošle sedmice – kaže Nemanja Trnavac.

Suzana je maturantkinja Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku, živi sa bratom i majkom koja je radnica, a novac je pronašla u nedelju, u 15.30 sati.

– U magacin smo došli dva sata pre toga. Predsednik omladine Srpske napredne stranke u Čačku, čiji sam i ja član, pozvao me je telefonom, zamolio da nađem nekoliko drugarica i dođemo da pomognemo. Žao mi je naših suseda koji su pred talasima morali da beže iz kuća, i puno mi je srce što mogu bar malo da im pomognem. Sigurna sam da niko od nas dobrovoljaca ne bi uzeo nijedan evro od onog novca – rekla nam je Suzana Vukić u magacinu, gde je i juče nastavila da nam pomaže.

G. Otašević  izvor:POLITIKA

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR