Da li je ovo najluđi ili najhrabriji čovek na svetu?

0
756
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Biolog Adam Vorvik jednostavno nije mogao da dozvoli da se ovaj medved udavi tako da je uradio jedinu moguću stvar u tom trenutku, skinuo je svoju majicu i ušao za njim u vodu, piše sajtTreehuger.

Medved težak 170 kilograma primećen je u naseljenom delu, najverovatnije u potrazi za hranom, i vrlo brzo je bio pogođen strelicom za uspavljivanje. Međutim, pre nego što je ona uspela da odradi svoj posao, medved je skočio u vodu Meksičkog zaliva.

Nakon toga, Vorvik je bez oklevanja skočio u vodu i krenuo ka medvedu.

Medved je vrlo brzo izgubio sposobnost da pomera noge, ali to ga nije sprečilo da proba da se popne na Adama kako bi se spasio davljenja. Biolog je sve vreme bio smiren i zgrabio je medveda za krzno oko vrata jednom rukom dok ga je drugom pridržavao za torzo kako bi ga sprečio da potone.

Ljudi na obali držali su dah dok su gledali kako je Adam ovu zver privlačio obali. Medved je pri samom kraju imao velikih poteškoća da drži glavu iznad vode, ali Adam nije odustajao.

Nakon što je uspeo da pomalo grogi medveda izvuče na bezbednost kompna, Adam je imao samo jednu ogrebotinu od medveda.

Ne samo da je Adam imao dovoljno odvažnosti da krene u spasavanje jedne od najopasnijh kopnenih životinja, već je sasvim sigurno zaradio i status heroja u očima ovog medveda.

 Izvor:b92

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR