NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ГРОЧАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ: Чамац од 5,5м за победника такмичења у кувању рибље чорбе,...

ГРОЧАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ: Чамац од 5,5м за победника такмичења у кувању рибље чорбе, ево како изгледа ФОТО

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Традиционална и вишедеценијска манифестација, надалеко позната као „Златни котлић Дунава“ и ове године, у оквиру јубиларних 50. „Грочанских свечаности“, одржава се на Илиндан, 2. августа на Дунавском кеју у Гроцкој.

Уз бројну публику и учеснике из различитих крајева Србије, такмичење у кувању рибље чорбе одржава се под будним оком жирија, који оцењује и укус, и мирис чорбе.
То није ни мало лак задатак, јер је конкуренција велика, а такмичари су врсни и искусни кувари рибље чорбе.

Ове године, будући да је реч о јубиларним „Грочанским свечанотстима“, Организациони одбор Свечаности обезбедио је за победника такмичења у кувању рибље чорбе, вредну награду. Реч је о чамцу изванредног квалитета, који представља праву малу „јахтицу“, за све љубитеље реке и речних спортова.

Чамац се израђује од полиестера и поседује међународни ЦЕ сертификат и ГЛ (Германисхер Лоyд) сертификат. Добијањем ових сертификата омогућена је продаја овог чамца у земљама Европске уније.

Основне карактеристике и димензије чамца су:
– дужина 5,65 м
– ширина 1,40 м
– дубина 0,55 м
– газ 0.05 м
– тежина 240 кг
– носивост 685 кг.

 

Такође, завршног дана 50. „Грочанских свечаности“, 2. августа, након такмичења у у кувању рибље чорбе, које се одржава у термину од 16 до 20 часова, на Дунавском кеју у Гроцкој уследиће спектакуларни  концерт познатих естрадних уметника Ане Бекуте и Мирослава Илића, са почетком у 20:15 часова.

 

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR