Grobari Bogdanović ostaje u Partizanu

0
876
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Feniks Sansi su kao 27. pika na ovogodišnjem NBA draftu odabrali „mladu zvezdu Evrolige“, Partizanovog beka-šutera Bogdana Bogdanovića, ali ljubimac navijača crno-belih po svoj prilici neće sada napustiti šampiona Srbije, već će sa njime ići u nove pohode.

Ako je suditi po izjavi generalnog menadžera Sansa, Rajana Mekdonahjua, Bogdanović neće ovog leta zameniti dres Partizana Feniksovim.

„Znate, Bogdan Bogdanović je jedan od najboljih igrača u Evropi. Snažan je, veoma je bio produktivan i u Jadranskoj ligi i u Evroligi. On se prilično dokazao kao igrač za jednog 22-godišnjaka. Mislimo da će se on vratiti sada u Evropu i igrati za Partizan. A bićemo više nego zainteresovani za njegov dalji razvoj. Uvereni smo da je u pitanju momak koji ima dobru šansu da bude u ‘rotaciji’ NBA tima u nastavku njegove karijere“, rekao je Mekdonahju po završetku više nego zanimljivog drafta na kome su izabrana čak četiri košarkaša.

Biti u NBA ligi je san mnogih koji se bave košarkom, makar kao rezerva. Drugi stepenik bi bila ta čuvena „rotacija“, ulazak u igru po potrebi. Bogdanović je, ipak, lider i iako bi onakve reči budućeg poslodavca mogle da budu udarac na samopouzdanje, momak koji je na društvenim mrežama odabrao nadimak „lider horde“ sigurno neće ustuknuti. Naprotiv.

Dobra stvar za Bogdana i njegov NBA san je što u Feniksu imaju još uvek nerešen status trojice prvotimaca, Pi-Džej Takera, Iša Smita i Erika Bledsoa, koji bi mogli i da napuste ekipu ukoliko se ne postignu sporazumi o novim ugovorima. Upravo na njihovim pozicijama „Sunca“ su i birala novajlije na NBA draftu: košgetera Ti-Džej Vorena, nisko krilo, uzeli su kao 14. pika, četiri pozicije niže su odabrali plejmejkera Tajlera Enisa, a sa 27. Bogdanovića.

„Mi bismo da svu trojicu naših dosadašnjih igrača zadržimo. Nismo nikoga birali na draftu da bi ih zamenio, na draftu smo odabrali momke za koje mislimo da nam mogu dati ‘dubinu’, jer želimo da nastavimo sa dovođenjem mladih, talentovanih igrača za koje mislimo da mogu da budu dobri košarkaši u budućnosti. Ali, naš prioritet je da najpre zadržio ovu trojicu dosadašnjih, a da njima dodamo ove igrače odabrane na draftu“, dodaje Mekdonahju.

Na Bogdanovićevom, mestu beka-šutera, u Sansima igraju Leandro Barbosa, Dionte Krismas, Arči Gudvin, Džerald Grin, pa i Goran Dragić. Ali, nastavio tamo svoju karijeru uskoro ili malo kasnije, itekako su tačne reči Džonatana Đivonija analitičara sa „DraftEkspresa“, specijalizovanog internet sajta za košarkaške talente:

„Bogdan Bogdanović je apsolutno uništio finale srpske Superlige. Imao je stvarno neke čudovišne utakmice. Mogao bi da bude pravi pik za Feniks“.

A pravi je i za crno-bele navijače. Ako se obistine reči Mekdonahjua, „grobari“ bi mogli još malo da uživaju u Bogdanovim bravurama, naravno – ukoliko ga karijera ne odvede u neki drugi evropski klub dok se ne otisne „preko bare“. A kada ode preko, ako se neko pita da li će mu i u Sansima dozvoliti da šutira onoliko i onako kao u dresu Partizana, neka ne brine.

Trener Feniks Sansa, svojevremeno legenda tog i kluba iz Jute, Džef Hornasek, bio je isto bek-šuter. I, dugo godina je držao rekord NBA lige sa osam uzastopno pogođenih trojki na jednoj utakmici.

Bogdanovićeva karijera je, dakle, u dobrim rukama.

(Blic)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR