Ovi psi su zabranjeni u svetu!!!

0

Iako se mnogima od nas čini nefer i besmisleno, ali u mnogim zemljama širom planete postoje zakoni koji zabranjuju da gajite određene rase pasa. “Opravdanje” za takave propise su pokušaji da se redukuje broj opsanih pasa u zemlji…

Sprovođenje ovih zakona je obično veoma skupo i teško, ali uprkos tome pojedine rase pasa su i dalje nelegalne jer se smatraju “pretećim”.
Ovo su 10 rasa koje su zabranjene u nekim zemljama.
NextWEB hosting

Tosa Inu

Tosa Inu | Foto: Wikipedia

Tosa Inu

Tosa Inu su veoma masivni psi koji mogu da budu teški od 60 do 90 kilograma. Oni se obično treniraju za borbe još od rođenja i zakonski su zabranjena vrsta u Danskoj, Norveškoj i na Malti de se smatraju veoma opasnim.

Pit bul

Pit bul | Foto: Profimedia.rs

Pit bul

Pit bulovi su originalno uzgajani kako bi se borili sa medvedima i bikovima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da je ova rasa pasa odgovorna za gotovo 40 odsto napada na ljude, posebno dece. Iz tog razloga, Pit Bulovi su zabranjeni skoro u celom svetu, naročito u Majamiju i u Britaniji.

Presa Canario

Presa Canario | Foto: Wikipedia

Presa Kanario

Ovo sau veliki psi koji su originalno uzgajani kao čuvari stoke. Kod ove rase ključno je da se dresiraju i socijalizuju od najranijeg doba, ali mogu da budu i agresivni. Posle izveštaja o ubistvima koja su izvršili psi ove rase, zabranjeni su u Australiji i na Novom Zelandu.

Napolitanski mastif

Napolitanski mastif | Foto: Wikipedia

Napolitanski mastif

Iako se ova rasa Mastifa ne povezuje nužno sa opasnim psima, njihovo posedovanje je zabranjeno u Singapuru, dok u Rumuniji morate da prođete psihološku procenu kako biste mogli da ih gajite. Potpuno odrastao pas Neapolitan Mastifa može da teži i do 90 kilograma i može biti opasan.

Brazilska fila

Brazilska fila | Foto: Wikipedia

Brazilska fila

Ovu rasu nazivaju i Brazilski Mastif jer su popularizovani u Brazilu. Njihova tragačka sposobnost može da bude na zavidnom nivou, ali istovremeno njihova agresivnost i snaga mogu da budu zastrašujući. Možda je upravo to razlog zašto su Danska, Izrael, Malta, Norveška i Velika Britanija zabranila držanje ove rase pasa.

Argentinska doga

Argentinska doga | Foto: Wikipedia

Argentinska doga

Ovi beli veliki i mišićavi psi su razvijeni u Argentini uglavnom za lov, posebno na pume i divlje veprove. Iako su uzgajane da ne budu agresivne, one su veoma atletski nastrojene i ekstremno jake. Iz tog razloga, posedovanje doge u Australiji, Novom Zelandu, Portugalu i u Velikoj Britaniji je ilegalno.

Čehoslovački vučjak

Čehoslovački vučjak | Foto: Wikipedia

Čehoslovački vučjak

Čehoslovački vučjak je jedan od primera hibridne vrste vukova, od kojih su mnoge ilegalne za čuvanje kao kućnog ljubimca. Postoje izveštaji o napadima vučjih vrsta, posebno na decu koju posmatraju kao plen, a to je primer da poseduju vučje instinkte.

Boerboel

Boerboel | Foto: Wikipedia

Boerboel

Ova rasa pasa je originalno uzgajana da brane domaćinstva. Nekada su bili i na prvim linijama odbrane protiv predaora kao što su hijene, lavovi i druge velike mačke. Međutim, odkako su priznati kao borilačka rasa, zabranjeni su u Danskoj 2010. godine.

Američki buldog

Američki buldog | Foto: Wikipedia

Američki buldog

Američki buldozi su veoma mišićavi psi. Iako su poznati po svojoj druželjubivoj i prijatnoj prirodi, ovi psi mogu da budu veoma puni samopouzdanja pa postaju i tvrdoglavi. Zabranjeni su u Danskoj i Singapuru posle izveštaja o smrtonosnim napadima.

Američki bandog

Američki bandog

Američki bandog

Ovi mišićavi psi se koriste za borbe, iako nisu originalno uzgajani u te svrhe. S obzirom na to da je u pitanju mešavina Američkog Pit bul terijera i Napolitanskog mastifa, ova rasa je zabranjena u zemljama gde su ove dve rase ilegalne.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

9 − six =