„Kako mi je lozinka promenila život“

0
674
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U trenutku najveće životne prekretnice, zbunjenosti i izgubljenosti, Mauricijo Estrela setio se saveta bivšeg šefa. Izabrao je lozinku da promeni svoj život. I uspeo je…

Mauricijo Estrela došao je jedan dan na posao nervozan, živčan, znojav. Kasnio je. Žurio je. Imao je još 20 minuta do sastanka. U glavi mu se ponavljala jedna misao „Kako je mogla to da mi učini?“. Bio je u procesu bolnog razvoda.

U tom trenutku komjuter mu je javi da mu je lozinka istekla. Imao je malo vremena do sastanka, a pred sobom je imao prepreku tj. čisti gubitak vremena. Naravno, na poslu morate imati lozinku s barem osam znakova, jednim velikim slovom, brojkom i ne sme da se ponavlja.

I tada se setio saveta svog bivšeg šefa: Koristi pasvord da promeniš svoj život. Bio je bolno svestan cilja koji treba postići, kojem treba težiti jer je na emotivnom polju bio poprilično izgubljen. I tad mu je sinulo. Njegov novi pasvord postaće: Forgive@h3r. Ili u prevodu „Oprosti joj“.

Pasvord „Oprosti joj“ morao je da upiše nekoliko puta tokom dana, svaki put kad bi se kompjutor zaključao, punih mesec dana.

Taj jednostavni čin promenio je način na koji je do tada razmišljao o bivšoj ženi, svom braku i depresiji u koju je sve više tonuo. Raspoloženje mu se drastično popravilo, a već krajem druge nedelje osetio je da je pasvord postao manje efektan. Činilo mu se da joj je zaista oprostio svaki put kada bi upisao „Oprosti joj“.

Nakon toga, shvatio je koliko pasvord, odnosno mantra koju ponavlja svaki dan, može uticati na njegov život, promeniti ono što oduvek želi da promeni, a nije dovoljno jak, isceliti boli i podstaknuti na nove ciljeve.

Nakon mesec dana, njegov pascvrd je postao Quit@smoking4ever (prestani da pušiš zauvek). Prestao je da puši preko noći.

Evo nekoliko Mauricijevih pasvorda i njihovih (ne)uspešnosti:

– Save4trip@thailand (Štedi za put na Tajland) – tri meseca posle bio je tamo. Put i smeštaj platio je od ušteđevine.
– Eat2times@day (jedi dva puta dnevno) – nije uspeo, još uvek ima problema s kilogramima.
– Sleep@before12 (lezi da spavaš pre ponoći) – uspeo je.
– Ask@her4date (pozovi je na sastanak) – uspeo je. Zaljubio se ponovno.
– No@drinking2months (nemoj piti dva meseca) – uspeo je i oseća se puno bolje.
– Get@c4t! (nabavi mačku) – uspeo je. Ima prekrasnu mačku.
– Facetime2mom@sunday (razgovaraj s mamom preko Facetime nedeljom) – uspeo je. Priča s mamom svake nedelje.
– Save4@ring (štedi za prsten) – to je njegov poslednji pasvord, za koji je siguran da će mu promeniti život.

Mauricijo je shvatio da mu pasvord zaista može promeniti život ako to „odigra“ kako treba. Sada nestrpljivo čeka svaki mesec kako bi ga promenio u nešto novo što želi da učini.

Ovu metodu koristi već dve godine i podelio ju je sa svojim prijateljima i porodicom. Reč je o malim navikama, ali onima koje mogu imati veliki uticaj na njegov život. I zato je odlučio da to podeli s celim svetom.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR