Zlostavljani slon Radžu ima novu drugaricu, možda čak i devojku! (FOTO)

0
584
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Svi svetski mediji već danima bruje o slonu koji je zaplakao kada su mu nakon 50 godina zarobljeništva skinuli okove. Tada smo zajedno sa njim proživljavali taj emotivni događaj, dok ćemo se danas zajedno sa njim radovati – slon Raju ima novu prijateljicu, možda čak i devojku.

Batinanje, glad i zlostavljanje koji su činili njegovu svakodnevicu sada su prošlost. 4. jula, tokom noći, oslobodili su ga pripadnici britanske organizacije „Wildlife SOS“ iz Indije, koji svedoče da je nakon skidanja okova slon zaplakao, piše portal Životinje.rs.

Džin od 5 i po tona bio je vezan bodljikavim lancima, a šiljci na okovima su mu se nabijali u krvave noge ako bi se samo malo pomerio. Slon je bio izgladnjivan i mučen, a kako bi preživeo često je jeo plastiku i papir, odnosno smeće oko svoje tamnice.

Radžu je nakon spasavanja smešten u Rezervat za slonove u severnoj Indiji. Od sada, pa nadalje ovo divno mesto u kome rade plemeniti ljudi koji vole životinje, biće njegov dom.

Radžu je već posle nekoliko dana u svom novom domu upoznao Polkali, od koje se ne odvaja. Ona je takođe spasena, pre dve godine, nakon što je pronađena izgladnela u napuštenom skladištu.

 

Radžu i devojka

Foto: Facebook

Ona je danas zdrav i prelep slon, a nadamo se da će i Radžu uskoro postati baš takav! Polkali insistira da večeru deli sa došljakom, a Raju je izgleda džentlmen pa je ne odbija.

Volonteri u rezervatu kažu da „zaljubljeni golupčići“ mnogo vremena provode zajedno, a da su najsrećniji kada dele mango, banane i biskvite! Veterinari trenutno rade na saniranju rana koje Rajdžu ima po nogama, od useklih lanaca i šiljaka na okovima.

Sada je već sigurno da su slonovi vrlo emotivne životinje. Drago nam je da je Radžu suze i tugu zamenio nekim lepšim osećanjima!

(SrbijaDanas)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR