“NOVOSTI” SAZNAJU: Srbi i Albanci igraju novi meč na neutralnom terenu!

0
NextWEB hosting

U UEFA smatraju da su oba saveza napravila teške i grube propuste i da moraju da budu sankcionisani. Tako da bi pobeda neke od selekcija od 3:0 bila nagrada, a ne kazna.

PREKINUTA utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine biće, najverovatnije, ponovo odigrana i to na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, saznaju “Novosti” iz izvora bliskog UEFA.

Konačan epilog meča u Humskoj trebalo bi da bude poznat u četvrtak 23. oktobra, kada će se sastati Disciplinska komisija evropske kuće fudbala, a prema našim saznanjima članovi tog tela najbliži su odluci da se ove dve reprezentacije sastanu u potpuno drugim okolnostima. Velika je verovatnoća i da će se igrati bez publike, kako bi se mogućnost za eventualne nove incidente svela na minimum.

OD PRVOG MINUTAUKOLIKO UEFA odluči da se igra novi meč između Srbije i Albanije, on bi počeo od prvog minuta, a ne od 41, kada je prekinut duel u Humskoj.

U UEFA smatraju da su i Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Albanije napravili izuzetno teške i grube propuste, zbog čega moraju da snose sankcije. Iz tih razloga, skoro je nerealna opcija da jedna od dve selekcije dobije utakmicu službenim rezultatom (3:0), jer bi na taj način bila praktično nagrađena umesto da bude kažnjena, što UEFA nikako ne želi.

I FIFA i UEFA imaju čvrst stav da politika mora da bude apsolutno isključena iz fudbala i da se na terenu ne smeju vršiti nikakve zloupotrebe u te svrhe, što je za Albance otežavajuća okolnost. S druge strane, u evropskoj kući fudbala nemaju bilo kakvu toleranciju prema svakom obliku huliganizma, a svi su videli i registrovali da su na teren u Humskoj ušli gledaoci i ugrozili bezbednost aktera.

UEFA je dan ranije saopštila da je protiv FSS pokrenut postupak zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišćenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije meča, dok se Albanci terete za odbijanje da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

IZVOR I FOTO:novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

6 + twelve =