U Kragujevcu SPO ruši vlast i daje podršku naprednjacima!

0
NextWEB hosting

KRAGUJEVAC – Srpski pokret obnove (SPO) izlazi iz kragujevačke vlasti, a troje odbornika te stranke potpisaće inicijativu naprednjaka za sazivanje hitne sednice gradskog parlamenta na kojoj će se izglasavati nepoverenje predsedniku Skupštine grada Saši Mileniću (Z Z S S).

Predsednik kragujevačkog Odbora SPO Milan Urošević rekao je danas da je tu inicijativu potisalo 44 odbornika, među kojima i tri odbornika SPO, ali i odbornici iz SPS, DS S, Pokreta “Za naš grad”, kao i JS i PUPS.

To znači, dodao je Urošević na konferenciji za novinare, da više od polovine od ukupno 87 odbornika Skupštine Kragujevca traži sednicu po hitnom postupku.

Obrazlažući zašto SPO izlazi iz vlasti, Urošević je rekao “da više od godinu i po dana traju previranja između vlasti i opozicije oko formiranja skupštinske većine”.
“Ovo je teška odluka za SPO jer smo u korektnim odnosim sa strankama koje su na vlasti u Kragujevcu, pogotovo što je ‘Zajedno za Šumadiju’ najveći broj njih koji potiču iz SPO”, rekao je Urošević.

On je rekao da su odlučili da podrže naprednjake jer su, kako je rekao, od novih partnera čuli da imaju ekonomski program oporavka Kragujevca i da će moći da obezbede preko potrebna sredstva gradu.

Urošević je naveo da SPO nije trpeo pritiske u donošenju odluke izlaska iz vlasti i ocenio da je odluka doneta u interesu građana i partije.

SNS je pre dva meseca saopštila da pokreće inicijativu za smenu vlasti u Kragujevcu, a do danas je sporazum potpisala sa socijalistima i DS S o aktivnostima na formiranju nove skupštinske većine.

Na čelu grada je Veroljub Stevanović, lider “Zajedno za Šumadiju” u reosnivanju, koji lokalnom samoupravom upravlja već 14 godina, od kojih deset za redom.

Pružanje podrske naprednjacima od nekoliko stranaka iz opozicije i vlasti Stevanovićeva “Zajedno za Šumadiju” sa 27 odbornika ima podršku samo DS, koji ima 10 odbornika u skupštini.

Foto Tanjug, M. Milivojević, Ilustracija Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

thirteen − three =