Poboljšanje snabdevanja pijaćom vodom potrošača u naselju Leštane

0
926
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Tokom druge polovine maja meseca 2015. godine, zbog velikih vrućina i prekomerne, nenamenske potrošnje vode, žitelji pojedinih ulica u naselju Leštane, suočavali su se sa povremenim prekidima u snabdevanju vodom za piće.
Voda iz gradskog vodovoda, u letnjim mesecima, u obodnim delovima grada se obilno koristi za zalivanje bašta i zelenih površina, a Beogradski vodovod nastoji da dodatnim naporima ublaži posledice ovakvog ponašanja jednog broja potrošača.
JKP BVK intezivno radi na poboljšanju vodosnabdevanja stanovnika koji žive u ulicama Malo polje, Ravan i Petra Živkovića u naselju Leštane.
U toku je realizacija aktivnosti za uspostavljanje stabilnog vodosnabdevanja stanovnika ovog naselja. Prvo rešenje, zamena elektro crpnog agregata na crpnoj stanici čiste vode (CS Vinča), je realizovano. Drugo rešenje je realizacija projekta za revitalizaciju usisnog cevovoda na crpnoj stanici sirove vode (CS Dunav). Projekat je urađen početkom aprila ove godine i početak radova očekuje se u avgustu 2015.
Takođe se intezivno radi na dugoročnom rešenju stabilnog vodosnabdevanja naselja Leštane, što će se realizovati završetkom izgradnje i uključivanjem u sistem regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac.
Regonalni vodovod Makiš – Mladenovac predstavlja značajan infrastrukturni projekat grada i njegovom izgradnjom trajno će se rešiti vodosnabdevanje jugoistočnih beogradskih opština Grocke, Sopota i Mladenovca, a u okviru njega će se u toku sledeće 2016. godine uspostaviti pouzdano snabdevanje gradskom vodom stanovnika naselja Leštane i Vinča.
I ovom prilikom apelujemo na potrošače u naselju Leštane da se voda koristi prvenstveno namenski, a to znači za piće, pripremanje hrane i održavanje higijene, kako bi je bilo dovoljno za sve naše sugrađane.
Izvor: www.bvk.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR