Naplatnu stanicu „Bubanj potok“ sele južno od Vrčina tek 2016?!

0
959
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Najavljena selidba beogradske naplatne stanice „Bubanj potok“ neće početi kao što je najavljivano pre jeseni, čak ni pre 2016.godine, pa će izvođači radova imati manje od 9 meseci da obave posao.

Povodom izmeštanja naplatne stanice, u „Putevima Srbije“ kažu za „Novosti“ da je celokupna projektna dokumentacija završena.

„Eksproprijacija zemljišta potrebna za izgradnju naplatne stanice „Bubanj potok“ je u toku. Završetak je planiran za kraj 2015. godine, posle čega će moći da počnu građevinski radovi“, objašnjavaju putari.

foto ikea
ikea

Predviđeno je da naplatna rampa „Bubanj potok“ bude pomerena južno od postojeće petlje Vrčin, u skladu sa prostornim planom infrastrukturnog koridora autoputa E-75 deonica Beograd-Niš, koji predviđa ukrštanje obilaznice oko Beograda sa autoputem.

Pomeranje je ubrzala izgradnja prvog prodajnog centra „IKEA“ u Srbiji, koja je u junu ove godine dobila građevinsku dozvolu.

Kašnjenje u izmeštanju rampe „Bubanj potok“ moglo bi da dovede i do pomeranja roka za otvaranje švedske robne kuće u Beogradu najavljeno za kraj 2016.

Naime, investitor je svojevremeno predočio da izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti.

Izvor: mondo.rs

foto: pressonline.rs i ikea

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR