BUBANJ POTOK: Počinje izmeštanje naplatne rampe

0
1376
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj potok na autoputu Beograd-Niš počeće danas, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na osnovu ugovora koji su potpisali investitor Putevi Srbije i izvodjač radova Štrabag, rok za završetak radova je 15. oktobar ove godine a vrednost tog posla je 2,1 milijardu dinara.

„Posao izmeštanja naplatne stanice Bubanj potok će nadgledati 30 inženjera različitih struka, koje je kao stručni nadzor imenovao investitor“, navode u tom ministarstvu.

Osim Štrabaga kao glavnog izvodjača na projektu će, u skladu sa politikom Vlade Srbije da što više domaćih kompanija dobijaju poslove, raditi i Vojvodina put i PZP Zaječar.

U ceo projekat su uključene i druge srpske firme Šid projekt, institut Mihajlo Pupin, Mašinoprojekt Kopring, Srbijaautoput i Via projekt.

Švedski proizvodjač nameštaja Ikea je počeo gradnju prve robne kuće Ikea u Srbiji na lokaciji Bubanj potok, a završetak radova očekuje se do leta 2017. godine.

Regionalni direktor razvoja Ikee Vladislav Lalić izjavio je za RTS da uprava Ikee razmatra mogućnost dodatne investicija od 70 do 80 miliona evra na toj lokaciji gde bi bio tržni centar na 40.000 do 50.000 kvadrata i u kojem bi radilo 600 ljudi.

Izvor:beta.rs/

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR