VINČA: OPŠTINA GROCKA finansirala prvu turu školskih uniformi za učenike OŠ “Nikola Tesla”

0
NextWEB hosting

Kada se vrate s prolećnog raspusta 3. maja, đake prvih razreda Osnovne škole “Nikola Tesla” u Vinči, najveće obrazovne ustanove u Srbiji, sačekaće nesvakidašnje iznenađenje – školske uniforme.

OŠ "Nikola Tesla" u Vinči važi za najveću u prestonici  po broju đaka

Foto: P. Marković / RAS SrbijaOŠ “Nikola Tesla” u Vinči važi za najveću u prestonici po broju đaka

– Na inicijativu saveta roditelja, 320 đaka prvih razreda dobiće uniforme. Ovim potezom želimo da umanjimo socijalne razlike među učenicima, takođe i roditeljima će biti praktičnije jer deca neće prljati i habati svoju garderobu – kaže Dragoljub Gačić, direktor škole.

Prema njegovim rečima, anketirani su i roditelji i učenici škole, i svi su oduševljeni idejom.

– Roditelji su oberučke prihvatili ideju, a i profesorima će biti lakše da rade u odeljenju gde su svi učenici jednaki – kaže Gačić.

Ako sve bude po planu, celokupna porudžbina bi trebalo da bude gotova do sledeće srede.

– Nadamo se da će đaci uniforme imati do početka prolećnog raspusta i da će, kada se ponovo vrate u školske klupe, one biti spremne za nošenje – zadovoljan je direktor.

Plavi sako za dečake

Foto: OŠ Nikola Tesla Vinča / PromoPlavi sako za dečake

Kada ideja zaživi, plan je da i učenici drugih, trećih i četvrtih razreda takođe dobiju uniforme. Gledaće da se razredi razlikuju po bojama.

Oboren rekord: Najviše đaka prvaka u Vinči!

Rekordan broj novih prvaka, 320, upisaće OŠ “Nikola Tesla” u Vinči što je najveći broj novih đaka u poslednjih 20 godina, kaže Dragoljub Gačić, direktor škole.

– Prvaci su mali i s njima će ova ideja lako ići, ali videćemo vremenom kako će to prihvatiti učenici starijih razreda – kroz osmeh zaključuje direktor.

Učenice će nositi roze sakoe

Foto: OŠ Nikola Tesla Vinča / PromoUčenice će nositi roze sakoe

CENA PO KOMADU 1.063 DINARA

Iz budžeta opštine Grocka izdvojeno je 340.000 dinara za izradu bluza za devojčice i sakoa za dečake, tačnije 1.063 dinara po uniformi.

– Prvu turu uniformi finansiraće opština. Ako se roditeljima dopadne ideja, verovatno će kupovinu sledeće ture platiti oni sami – ističe Gačić.

ŠIJU PO MERI ZA SVAKO DETE

Firma iz Krnjače koja pravi uniforme obavezala se da neće praviti univerzalne veličine, već će za svako dete biti šivene po meri.

– Imamo dogovor s firmom i poslali smo im mere svakog deteta, na osnovu kojih će napraviti uniforme. Takođe, ako se slučajno desi da nekome uniforma ne odgovara, imamo obećanje da će se nanovo uraditi – objašnjava direktor.

Izvor blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

seventeen − 11 =