NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Одржан хитан састанак Комисије за елементарне непогоде

Одржан хитан састанак Комисије за елементарне непогоде

0
799
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У библиотеци градске општине Гроцка, данас је одржан састанак на  тему  елементарне непогоде- града , који  је захватио  подручје градске општине Гроцка 19. јуна.

Састанку су присуствовали председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, председник Комисије за елементарне непогоде Ђорђе Јевтић- директор ЈП „Водовод  канлизација Гроцка“, и чланови Комисије за елементарне непогоде: Зоран Којић, члан Већа ГО Гроцка, Маринко Бабић, заменик директора ЈП ,,Дирекција за изградњу општине Гроцка“, Зоран Ђорђевић, начелник Полицијске станице Гроцка, Зоран Живановић, командир ватрогасне станице Гроцка, Војкан Милошевић и Зоран Зарић.

Састанку је председавао председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, а присуствовали су и начелник службе за заједничке послове Драган Петровић, начелник одељења за инспекцијске послове Драгана Јовановић, стрелац противградне заштите Радисав Достанић, члан општинског већа Иван Алексић и шеф кабинета председника општине Гроцка Сања Јовановић.

Председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић је отворио састанак и дао радне налоге и смернице свим члановима и присутнима како би се што хитније реаговало по питању елементарне непогоде-града, који је уништио све усеве на територији ГО Гроцка, поготово на јужном делу општине.

Он је првенствено објаснио поступак пријаве штете настале услед дејства елементарне непогоде, тако да ће цео поступак поступања по захтевима функционисати на тај начин што ће се сви захтеви који се подносе на писарници општине или по Месним заједницама упућивати службено председнику комисије за елементарне непогоде, који ће са члановима Комисије реаговати по захтеву, у смислу обиласка терена, сачињавања записника о насталој штети и који ће о свему бити у обавези да обавештава председника ГО Гроцка, како би се и надлежно Министарство пољопривреде информисало о последицама града и како би општина могла да евентуално потражи средства за накнаду настале штете.

Током састанка договорено је да се на свим Месним заједницама истакну обавештења, како би се пољопривредни произвођачи ближе упознали  са начином и местом пријаве штете, а то ће бити све Месне заједнице изузев оних где нема општинских оверивача (Живковац, Заклопача и Риотопек). Становници поменутих Месних заједница своју штету ће моћи да пријаве у најближој Месној заједници. Пријава штете вршиће се од 21.06.2016. до 30.06.2016. године, а контак телефон за информације које поседује градска општина Гроцка је 011/6304094.

Председавајући је такође истакао да ће у току дана обавестити град Београд, Секретаријат за привреду-Одсек за пољопривреду и Министарство пољопривреде и да је један од приоритета куповина још 19 противградних ракета ( за сваку станицу, којих има укупно 7 на територији ГО Гоцка, по две). Ради што хитнијег поступања и евидентирања настале штете инспекцијске екипе  општине изаћи ће на терен.

На састанку је истакнут предлог, који су произвођачи са наше општине  упутили председнику градске општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, да  се откупи оштећено воће, које ће се касније користити за прераду.

гроцка.рс

DSC_0086 (1) DSC_0084

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR