Ђаци прваци кренули у школу

0
NextWEB hosting

Полазак у школу и враћање у школске клупе резервисано је за 1. септембар.За све ђаке тај дан пун је узбуђења, али под највећим утиском тог дан су деца која први пут полазе у школу.Прваци се углавном радују поласку у школу, радознали да упознају за њих нешто потпуно ново и непознато.

Ове године велики број малишана на територији општине Гроцке уписано је у први разред. У свим школама организује се свечани пријем првака, уз дечију приредбу и поздравну реч директора и учитеља. Укупно на нашој општини имамо 885 ђака првака, од тога највише у Основној школи у Винчи 282, затим у Калуђерици у ОШ „Алекса Шантић“ 177 и ОШ „Милоје Васић“ 144, у Гроцкој (Заклопача и Брестовик) 122, у Врчину 75, у Умчарима 55 и у Бегаљици 30 ђака.

У преподневним часовима свечани пријем првака организован је у ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици, ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици, у ОШ „Илија Гарашанин“, у Гроцкој у подручним школама „Никола Тесла“ у Ритопеку и Лештану, у подручној школи „Илија Гарашанин“ у Заклопачи, а у ОШ „Мића Стојковић“, у Умчарима свечани пријем првака организован је јуче, непосредно пред почетак школске године. За прваке из Бегаљице, свечани пријем биће организован у ОШ“Илија Гарашанин“, у Гроцкој, а ОШ“Свети Сава“ у Врчину, ОШ „Никола Тесла“ у Винчи и подручна школа „Никола Тесла“ у Болечу дочекаће прваке у поподневни часовима.

Руководство градске општине Гроцка потрудило се да испоштује све школе и пожели првацима успешан почетак осмогодишњег образовања.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић присуствовао је свечаном пријему првака у Основној школи „Алекса Шантић“ у Калуђерици. Том приликом председник Симоновић поздравио је присутне родитеље и учитеље, а посебно се обратио првацима, пожелевши им пуно успеха , среће и лепих успомена током њиховог школовања.

Председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић присуствовао је свечаном пријему првака у Основној школи „Милоје Васић“, у Калуђерици и овом приликом поздравио је ђаке прваке и њихове родитеље и пожелео им срећан почетак школовања. Заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић присуствовала је свечаном пријему првака  у Основној школи“Мића Стојковић“, у Умчарима, а у поподневним часовима биће гост на свечаном пријему првака Основне школе „Иво Лола Рибар“, из Бегаљице. Заменик председника Скупштине градске општине Гроцка Владимир Трајковић присуствовао је пријему у Основној школи „Илија Гарашанин“, у Гроцкој, а он ће бити гост на поподневној приредби Основне школе „Никола Тесла“, у Винчи.

Свечаном пријему ђака првака присуствовали су и чланови већа градске општине Гроцка, одборници у Скупштини градске општине Гроцка, директори јавних предузећа и остало општинско руководство.

Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

13 − eleven =