“Blic” prenosi: LETUJTE U GROCKOJ -Opština planira da poboljša turističku ponudu

0
NextWEB hosting

Opština Grocka odlučila je da poboljša turističku ponudu i ubuduće privuče više turista, i to ne samo vikendaša iz Beograda, već i šire, a šansu vide pre svega u tranzitnim turistima.

Zbog nedostatka hotelskih kapaciteta, usvajanjem PDR-a za priobalje u naselju Grocka, predviđena je i izgradnja hotela. Međutim, u iščekivanju investitora za razvoj gročanskog turizma opštinari predlažu i bolje iskorišćavanje postojećih resursa.

– Na teritoriji opštine nalazi se preko 7.000 vikend kuća koje se ne koriste tokom cele godine i koje vlasnici mogu izdavati turistima za prenoćište. U turističku ponudu se mogu uključiti i seoska domaćinstva koja poseduju smeštajne kapacitete, odnosno slobodne sobe. Domaćinstva mogu da se uključe u ponudu seoskog turizma koji sem smeštaja nudi i domaću seosku hranu i piće, kao i rad u domaćinstvu zajedno sa domaćinima (takozvani aktivni odmor) – kažu u opštini.

Opština je pozvala zainteresovane građane da popune anketu koja je objavljena u novembarskom broju biltena “Gročanski glasnik”.

– Svi građani koji su zainteresovani da se aktiviraju na ovaj način, detaljnije raspitaju i upoznaju sa ovakvim tipom zarade i uđu u sistem turističke ponude treba da popune anketu i predaju je u prostorije Mesnih zajednica ili na portirnici Skupštine opštine Grocka, na adresi, Bulevar oslobođenja 39 u Grockoj – navode u opštini.

Foto: Vladan Živančević

Vest BLIC-a možete pogledati OVDE

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

18 − 4 =