„Ликовно путовање“ грочанских основаца у Ранчићевој кући

0
У Ранчићевој кући, споменику културе и галерији Центра за културу Гроцка, у петак 23. децембра у 18 сати отворена је годишња изложба дечјих радова „Ликовно путовање“ насталих на ликовној радионици.
NextWEB hosting

Према речима историчарке уметности Зорице Атић, директора установе, поставка која излаже преко две стотине радова близу 40-оро деце, ученика основних школа из Гроцке и Бегаљице, представља дечја постигнућа и илуструје рад ликовне радионице, на којој се развија однос према ликовној култури, стичу основе визуелне уметности, негује и подржава дечје стваралаштво.

Радови полазника ликовне радионице могли су се видети и на овогодишњем 51. Дечјем октобарском салону, као и на „Крокодокодил“ фестивалу илустрације и приче за децу. „Ликовно путовање“ је истраживачко путешествије кроз свет уметности, уметничке правце и стилове, упознавање са националном и светском културном баштином, предвођено сликарком Марион Дедић.

Техникама угљен, акварел, суви и уљани пастел, оловке у боји, гратаж, темпера, глина, колаж и њиховим комбинацијама, обликовани су, цртани и сликани мотиви и теме као што су пејзаж, живи свет, аутопортрет, портрет по живом моделу, мртва природа, каменчићи, минијатуре, мејл- арт, дизајн одевних предмета, илустрације… Било да су изведени индивидуално или заједнички, радове красе шароликост и јединствена лепота само деци својственог стваралачког израза.

На отварању изложбе својих пријатеља и вршњака наступили су млади музички таленти, ученици Основне музичке школе „Гроцка“ Сара Игњатовић, Катарина Петровић, Јелена Ашанин, Тамара Симоновић, виолина, Димитрије Ђукић, хармоника.

Изложба се може погледати до 20. јануара 2017. године.

У дневном листу ПОЛИТИКА у суботу, 24. децембра у оквиру културне рубрике “Синоћ у Београду”, осванула је велика вест о Ликовном путовању грочанских основаца током ликовне радионице установе, и годишњој изложби отвореној у Ранчићевој кући, споменику културе и галерији Центра за културу Гроцка.

Велико хвала колегама из “Политике” на пажњи коју посвећују културним догађајима у Гроцкој.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

thirteen − 10 =