NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
КАЛУЂЕРИЦА-КЛЕНАК: Председници Гроцке и Звездаре, представници војске и министарства грађевине, предложили три...

КАЛУЂЕРИЦА-КЛЕНАК: Председници Гроцке и Звездаре, представници војске и министарства грађевине, предложили три решења ФОТО

0
4923
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Како смо у понедељак најавили, начињени су први кораци ка решавању саобраћајног „чепа“ у насељу Кленак у Калуђерици.

Јуче су се у овом насељу састали председник Градске општине Гроцка, Драгољуб Симоновић са председником градске општине Звездара Милошем Игњатовићем, представницима Војске Србије, Министарства грађевинарства и инфраструктуре и представницима Јавног предузећа за развој општине Гроцка.

Разматране су могућности разрешења овог рпоблема и инициајлно су предложене три варијанте решења.

По првој варијанти шириле би се улица Београдска и Сретена Вукосављенвића како би се у прописаном профилу улице спојиле са улицом Николе Грујовића у Малом Мокром Лугу. Ова варијанта захтева прелазак дела улице преко земљишта војне касарне за шта је добијена сагласност Војске Србије. Уколико се ова варијанта усвоји, остаје да се откупи део приватне парцеле коју би проширена улица захватала.

По другој варијанти решења, улица Жељка Миливојевића би се продужила и спојила са улицом Народног Фронта у Малом Мокром Лугу.

По трећој варијанти, заједнички би Градска општина Гроцка и Градска општина Зевздара захтевале од Града Београда да се деоница Спољног магистралног прстена (СМТ) која треба да споји Медаковић са Миријевом и мостом преко Аде Хује а прелази преко овог дела Малог Мокрог Луга уврсти у приоритетне инфраструктурне пројекте и хитно изради ПДР за деоницу од аутопута до Миријева.

Што се тиче грађана Кленка, која год варијанта да се усвоји, саобраћајни чеп биће решен и омогућени технички услови за успостављање линије јавног превоза.

гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR