Ledeni čepovi prave probleme: Najkritičnija situacija od Pupinovog mosta do Grocke

0
1941
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Ledeni čepovi prave probleme na rekama u Srbiji, trenutno je najkritičnija situacija od Pupinovog mosta do Grocke, a veliki ledeni čepovi na Dunavu nalaze se i kod Dalja i Borovog naselja u Hrvatskoj

BEOGRAD – Ledeni čepovi prave probleme na rekama u Srbiji, trenutno je najkritičnija situacija od Pupinovog mosta do Grocke, a veliki ledeni čepovi na Dunavu nalaze se i kod Dalja i Borovog naselja u Hrvatskoj.

Zbog takve situacije, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sazvala je hitan sastanak svih nadležnih službi koje se bave poslovima vodoprivrede i vodnog saobraćaja, radi što efikasnijeg odgovora službi na formiranje ledenih čepova na Dunavu…

Ledolomac Greben kod Pupinovog i Pančevačkog mosta

Ledolomac „Greben“ angažovan je u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta, dok se brod „Bor“ u Beogradu priprema za isplovljenje ka Hidroelektrani Đerdap 1, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Dva ledolomca iz Mađarske koji će pomoći da se saniraju ledeni čepovi na Dunavu, već su prešli granicu sa našom zemljom. Vlada Srbija uputila je molbu Mađarskoj da ledolomci umesto do Apatina, razbiju led na Dunavu do Beograda“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sve nadležne službe tog ministarstva i drugih nadležnih sektora konstantno prate stanje na terenu, štabovi se svakodnevno sastaju i pripremljeni su sve moguće situacije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na vlasnike lovnih objekata da poštuju upozorenja i vode računa o svojoj imovini.

Izvor:blic, tanjug

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR