Одржана промоција војног позива у градској општини Гроцка

0
1635
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Војна академија и Војна гимназија, у сарадњи са Регионалним центром Министарства одбране Београд, промовисали су војни позив у великој сали градске општине Гроцка, дана 18.01.2017. године у времену од 13.00 до 14:30 часова.

Промоцији су присуствовали: председник градске општине Гроцка  Драгољуб Симоновић, заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, чланови већа Живадин Митрић и Петар Теофиловић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Београд – пуковник Драган Стојчић, начелник Центра Министарства одбране Звездара – мајор Бобан Живић, представник Војне академије – мајор Данко Рондовић, представник Војне гимназије – професор Обрад Лажетић, кадети Никола Грујовић и Марија Радујко, ученици Војне гимназије Марко Пеца и Тамара Дошен и ученик Средње стручне војне школе Кристина Живановић.

Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, промоцији су присуствовали ученици осмог разреда основних школа са територије градске општине Гроцка и четвртог разреда Средњошколског центра Гроцка, као и директори, наставници и професори школа.

Промоцију је отворио председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је поздравио присутне и укратко их упознао са циљем и током промоције.

Припадници војно-школских установа упознали су присутне ученике о условима пријављивања на конкурсе за пријем лица из грађанства за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе, као и за кадете Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије. Присутни ученици упознати су са начином конкурисања, селекције и пријема кандидата на школовање. Припадници Војне академије извршили су промоцију официрског позива и високошколских установа Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије, представници Војне гимназије промоцију своје средњошколске установе, а припадници Средње стручне војне школе су извршили промоцију подофицирског позива и своје школе.

Од стране начелника Центра Министарства одбране Звездара мајорa Бобанa Живићa  присутни су упознати са обавезом увођења у војну евиденцију, као и са могућношћу добровољног служења војног рока са оружјем.

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR