DA LI JE LINIJA 302 NAJSLABIJA KARIKA?: Radnici GSP-a namerno podmeću požare? (VIDEO)

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

U GSP “Beograd” sumnjaju da njihovi zaposleni sabotiraju vozila. Sindikalci demantuju, putnici kažu da su autobusi stari

U GSP sumnjaju da su njihovi radnici namerno izazvali požare u dva autobusa na liniji 302 koji su izgoreli u poslednjih nedelju i po dana. Pojedini sugrađani koji se ovim prevozom svakodnevno voze na liniji Ustanička – Begaljica, ne isključuju ni drugu verziju događaja – da su se vozila zapalila jer su dotrajala.

– Na liniji 302 je definitivno došlo do problema sa protivpožarnim sistemima – rekla je pi-ar GSP Jovana Paunović gostujući na RTS. – Ljudi koji rade sa tim sistemima znaju kako ih onesposobiti, a da se to ne primeti. Moguće je samo preseći jedan kabl, pa da dođe do totalne štete. Kabl, odnosno crevo izgori, i to se ne vidi. Razmišljamo o svemu tome, ali nakon detaljno sprovedene istrage, kada utvrdimo ko je vinovnik i ko je odgovoran za ove situacije, pristupićemo i daljem rešavanju, eventualno izmeni sistema.

S druge strane, pojedini sindikalni predstavnici tvrde da čelnici GSP iznose neistine.

– Namera im je da zaštite privatnika koji je odgovoran za ugradnju protivpožarnog sistema – kažu u jednom od sindikata GSP. – Na autobusu na liniji 302 koji se zapalio prijavljeno je 24. januara da mu sistem ne radi, a sledećeg dana je podneta reklamacija. Nakon dva dana izgoreo je potpuno.

Ipak, iz javnog komunalnog preduzeća dodaju da su u pogonima “Karaburma” i “Kosmaj” primetili da se “dešavaju određene aktivnosti”, što potvrđuje i incident od pre dva dana kada je, kako kažu, neko pokušao da sabotira jednu trolu na Dorćolu.

– Tako da postoje indicije da je reč o sabotaži, pretpostavljamo grupe, a unutrašnja kontrola radi na istrazi ovog događaja – navode iz GSP. – Kada prikupimo sav relevantni dokazni materijal, mi ćemo ga ustupiti MUP na dalji postupak.

SPASAVALI SE IZ BUKTINjE

PUTNICI su bili u oba autobusa na liniji 302 koja su planula u poslednjih nedelju i po dana. Prema svedočenju prisutnih, zahvaljujući prisebnosti vozača svi su na vreme evakuisani tako da nije bilo povređenih. Najpre se prošle nedelje zapalio jedan u Livadicama, a drugi u proteklu subotu na Smederevskom putu.

Izvor:novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.