Од данас 137 камера надгледа грочанске школе: Видео надзори школа умрежени са полицијом (ФОТО+ВИДЕО)

0
4396
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Директор Полиције МУП-а Републике Србије Генерал Владимир Ребић, начелник управе полиције МУП-а Републике Србије, Зоран Алимпић и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић, данас су са председником градске општине Гроцка Драгољубом Симоновићем посетили Полицијску станицу у Гроцкој и  Основну школу „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.

Повод њихове посете јесте умрежавање система видео надзора свих школа са мониторинг центрима Полицијске станице Гроцка у Гроцкој и Калуђерици.  Центри су опремљени  са 8 екрана, на којима се тренутно са два декодера приказују камере из школа у реалном времену.  Опрему, у вредности од 2. милина динара, Полицијској станици је обезбедила градска општина Гроцка и са полицијским станицама су умрежене све школе на територији наше општине, како би се максимално повећао степен безбедности деце приликом боравка у школама и заштитила школска имовина од вандала.

  • За нас је најбитније да наша деца буду апсолутно под заштитом државе Србије, институција, пре свега полиције, која се брине о сваком нашем грађанину. Данас имамо 137 камера које покривају сваки део школе, а локална самоуправа и ПС Гроцка имају одличну сарадњу, не само по питању безбедности деце, већ сваког нашег грађанина. Следећа фаза је аутоматизација система који ће одмах препознавати сумњиво понашање и алармирати патролу полиције. У неком наредном периоду имплементираћемо пројекат видео надзора целе општине Гроцка, од Живковца до Калуђерице и Врчина, ставити под контролу сваку раскрсницу и сваку тачку која може бити проблематична, како би наши радници ПС Гроцка могли правовремено да реагују. -изјавио је председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић

У Полицијској станици у Гроцкој делегацију је дочекао начелник Полицијске станице Гроцка, Зоран Ђорђевић, који им је том приликом показао начин на који мониторинг центри функционишу.

  • У сарадњи са општином одредили смо најкритичније тачке на које ћемо посебно обратити пажњу а све у циљу повећања ефикаснисти полиције. Мониторинг центром не само да се повећава безбедност грађана, већ се штеде знатна средства. Еквивалент овом мониторинг центру јесу бројне теренске екипе, возила, дневнице, бензин који се троше у превентивном обиласку терена. Сада за тим превентивним обиласцима нема потребе и патроле ће моментално реаговати након алармирања мониторинг система највише за пар минута.

Председник Симоновић овом приликом је истакао колики је значај за безбедност ученика покретање овог умреженог система преко МУП-а. Симоновић је нагласио да је у свим школама прегледана инфраструктура и замењене су све неисправне камере, које је такође општина Гроцка инсталирала током 2015. и 2016. године, као и да су замењени сви лоши каблови и стари снимачи, како би цела опрема била усклађена.

  • Безбедност деце је приоритет МУП-а као и дригих државних органа. Собзиром да је данас у Србији повећан број школа које су повезане са полицијским станицама. Овакав пример сарадње локалне самоуправе и полиције је одличан пример за све друге средине. Због брже и ефикасније реакције полиције у случају нежељених догађаја у шкослком просотру повећана је безбедност и деце, и наставног осољба и имовине.

Сарадња између општине и ПС Гроцка резултирала је и асфалтирањем како прилазног платоа испред ПС Калуђерица прошле године, тако и асфалтирањем платоа испред ПС Гроцка које је у току и чији се завршетак радова очекује током дана.

Након обиласка Полицијске станице делегација је обишла Основну школу „Илија Гарашанин“  у Гроцкој, где их је угостио директор школе Драган Гојковић.

  • Ово је велики дан и велика ствар коју је општина препознала и урадила заједно са Министарством унутрашњих послова. Комплетно наставно особље, ђаци и родитељи, задовољни су овом инвестицијом и у име свих захваљујем општинској управи. – изјавио је директор ОШ „Илија Гарашанин“, Драган Гојковић

Фотографије посете можете погледати ОВДЕ.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR