Завршна свечаност II Фестивала „Моје село у причама и песмама” у Гроцкој  

0
NextWEB hosting

У Гроцкој се одржава завршна свечаност II Фестивала „Моје село у причама и песмама”.

У свечаној сали Градске општине Гроцка у суботу, 25. марта са почетком у 12 часова биће одржана завршна свечаност праћена доделом награда и признања у оквиру II Фестивала књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“, чији је домаћин и суорганизатор за 2017. годину Градска општина Гроцка, а носилац Друштво за народно просвећивање „СВЕТИОНИК“ из Крагујевца.

II Фестивал књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“ за 2017. годину конципиран је као смотра и избор најбољих књижевних остварења (као и новина и веб сајтова) првенствено аутора који имају стално место боравка („живе“) на селу, као и других аутора из Републике Србије и наше дијаспоре који пишу о селу.

Конкусрни позив био је отворен за књижевно стваралаштво (песме или поеме, збирке песама, приче или новеле, романе, студије, монографије), затим новине које излазе на селу или које пишу о селу, и веб сајтове села, или који се баве селом.

Током трајања конкурса на адресу центра за културу Гроцка пристигао је велики број радова више аутора и различитих књижевних форми, од којих је стручни жири у саставу др Момчило Исић, проф. др Раденко Круљ и књижевница Светлана Ристић, одабрао 10 најистакнутијих и уједно најбоље ауторско дело.

Представници организационог и извршног одбора овогодишњег Фестивала су Драгољуб Симоновић, председник ГО Гроцка, у својству председника Организационог одбора, Живадинка Аврамовић, заменица председника ГО Гроцка и Зорица Атић, директор Центра за културу Гроцка, затим академик Милован Данојлић, председник Савета фестивала, и др Милутин Матић, социолог села, руководилац пројекта и директор фестивала.

Улаз је слободан. Добро дошли!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

two + 7 =