Поново извршен удар на скеле у Винчи и Ритопеку – ДИЛБЕРОВИЋ : ,,Ово више не сме да се дешава, предузећемо мере!“ ФОТО+ВИДЕО

0
2745
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Скеле , којима се пољопривредници из Ритопека и Винче  превозе до својих њива на Банатској страни Дунава, од суботе не саобраћају, услед квара на моторима, који су намерно изазвани.

Радници ЈП „Пијаце и зеленило Гроцка“, који раде на управљању скелама пријавили су квар надлежнима у овом предузећу. Ангажовани су мајстори, како би се пре свега утврдило о каквај штети је реч и да ли је реч о механичком квару или је квар  намерно изазван.Утврђено је да је квар изазван намерно и да је неко убацио куклице од куг лагера у оба мотора и на тај начин су мотори потуно уништени.

Председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић данас је отишао до обале Дунава у Винчи, како би разговарао са пољпривредницима и што пре решили проблем, који се понавља већ трећи пут.

У изјави за медије председник Скупштине Стефан Дилберовић истакао је да је локална самоуправа свесна колика  је штета нанета пре свега попривредним произвођачима и да ће општина Гроцка радити све што је у њиховој надележности да се овакве ствари више не догађају.

-Већ трећи пут дешава се да имамо саботажу са скелама, тачније неко већ пар пута покушава да поквари моторе и онемогући превоз наших пољопривредника на своја имања , која имају на Банатској страни Дунава. Успели смо да делимично решимо проблем , тако што ће приватни превозник већ од сутра превозити пољоприреднике, док не санирамо квар на постојећим моторима. Оно што смо такође одлучли, како се уградићемо видео надзор на обе видео скеле и надамо се да до оваквих проблема више неће доћи. Штета која је начињена је велика, а вредност штете ће се знати након поправке мотора, јер су оба мотора комплетно уништена. Ипак највећа штета нанета  је пољопривредницима, којима што пре морамо омогућити да стигну до својих њива, јер је у току сезона бербе кајсија. Не смемо дозволити да се оваква ситуација поново догоди и урадићемо све што је у нашој надлежности да се ово не понови. О читавој ситуацији обавештена је полиција и истрага је у току- рекао је председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Такође, изјаву за медије дао је пољопривредник из Винче, који је нагласио да  овакавнесавестан чин знатно отежава рад пољопривредника, али да захваљујући ангажовању локалне самоуправе, која грађанима увек излази у сусрет , већ сутра овај проблем ће бити решен.

-Ја сам један од корисника превоза преко Дунава и Винчанци и Ритопечани имају око 1000 хектара обрадиве површине под воћем и баш сада када је највећа сезона сусрећемо се са проблемом , који се дешава трећи пут. Од суботе ујутру ми не можемо да пређемо на наша имања, а то није до нас ,већ испаштамо због туђих несавесних поступака.Морам да похвалим руководство општине Гроцка, који сваког момента када им се обратимо излазе нам у сусрет и ангажовали су се и обезбедили нам да од сутра имамо превоз преко Дунава- истакао је Илија Ђорђевић, пољопривреник из Винче и корисник скеле.

гроцка.рс

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR