NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ПРЕДСЕДНИЦИ ГО ГРОЦКА И ЗВЕЗДАРА: ЗАЈЕДНО ДО БОЉЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ и међусобног...

ПРЕДСЕДНИЦИ ГО ГРОЦКА И ЗВЕЗДАРА: ЗАЈЕДНО ДО БОЉЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ и међусобног повезивања две општине

0
1756
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Председник градске општиине Гроцка Драгољуб Симоновић одржао је састанак са председником градске општине Звездара Милошем Игњатовићем, како би се договорили  о асфалтирању улица стратешки важних за две општине. На тај начин   допринеће се  бољој повезаности , што је свакако у  обостраном интересу становника општина Гроцке и Звездаре.

Састанку су такође присуствовали председник Скупштине  градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, директорка  Јавног предузећа за развој градске  општине Гроцка Ружа Мркић, извршни директор Јавног предузећа за развој општине Гроцка Радосав Стојановић и начелник службе за Геоинформационе системе и информатику општине Звездара Иван Трајковић.

Током састанка разговарали су о могућности потписивања Протокола о заједничкој пословно-техничкој  сарадњи , којим би се утврдиле и прецизирале  надлежности ради што бржег и ефикаснијег остваривања намераваних пројеката и циљева.

Председник Симоновић и председник Игњатовић договорили су да заједничким снагама приступе асфалтирању улица које повезују општину Гроцку и општину Звездару и на састанку су  разговарали о конкретним временским оквирима реализације ових пројеката.

Улице које се налазе у заједничком плану за асфалтирање су: улуца Фрање Клуза,  Београдска улица, петез од улице Народног фронт( која припада Звездари) до улице Жељка Миливојевића у Калуђерици и Авалска улица са освртом на Синђелићеву улицу.

Затим је било речи о Београдској улици која својим већим делом припада Звездари, али која је исто тако важна и за становнике насеља Калуђерице и Гроцке. За ову улицу је планирана израда ивичњака.

Када је у питању потез од улице Народног фронта која се налази на Звездари(тачније Малом Мокром Лугу) до Жељка Миливојевића у Калуђерици, за овај велики пројекат су предвиђени обимни радови који обухватају, између осталог, пробијање трасе,припрему терена са чишћењем (обзиром да је тај простор тренутно изузетно непроходан и под растињем), да би се урадило асфалтирање . Присутни су се сложили да ће овај пут у блиској будућности  бити један од најбитнијих када је у питању путна комуникација између  две општине, јер је  у плану  да се овај пут оспособи за кретање аутобуса, да  би се потом накнадно извршило повезивање и до ИКЕЕ,што је у интересу становника  ове две општине.

гроцка.рс

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR