(ФОТО) Одржана оснивачка Скупштина oпштег Удружења предузетника општине Гроцка

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Савет за привреду градске општине Гроцка, у циљу успотављања ефикасне сарадње између привредника и општине Гроцка, иницирао је оснивање општег Удружења предузетника општине Гроцка.

Задатак удружења је  деловање као самосталне, пословне, интересне, непрофитабилне и нестраначке организације предузетника, која ће имати седиште одговарајућег облика пословања на територији општине Гроцка.

Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић прихватио је и подржао идеју оснивања Удржења предузетника и данас је организована оснивачка Скупштина Удружења, са почетком у 13 часова, у великој сали Скупштине градске општине Гроцка.

Седницу је отворио председник Савета за привреду градске општине Гроцка Ђуро Грубор, који је присутне упознао за основни задацима Удружења, наводећи да је приоритет подстицање и координација активности ради ствањања што повољнијих услова за развој и рад предузетника, изградњу тржишних односа, али и успостављање сарадње са државним органима по питању из области економске и свеукупне политике. Он се посебно захвалио председнику Симоновићу, који је најзаслужнији што је Савет за привреду формиран и што је подстакао оснивање Удружења предутзетника, а потом је дао реч председнику градске општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, позивајући предузетнике да приступе Удружењу и на тај начин узму учешће у одлучивању на седници.

Председник Симоновић овом приликом захвалио се свим предузетницима што су се одазвали позиву , истичући да од чланова Удружења очекује ангажовање и вредан рад, како би на тај начин допринели развоју општине.

-Ово је наставак подстицања развоја привреде и предузетништва на нашој општини, јер као што знате у фебруару је формиран Савет за привреду, а у сарадњи са Привредном комором Србије-Привредном комором Београда отворен и шалтер за предузетнике у саставу управе градске општине Гроцка. На овај начн створићемо једну снажну, организовану групацију, која ће бити нестраначки орјентисана и политички независна, а имаће  задатак јачање предузетништва на нашој општини, што је од општег интереса за све нас- рекао је председник Симоновић.

Такође је упознао присутне са најважнијим капиталним инвестицијама које су до сада реализоване и које се планирају у наредном периоду, наглашивши да је у прошлој години урађено око 60 улица, санирано 35 км атарских путева и да је у протеклих два месеца урађено 25 км асфалта, као и стратешки важне саобраћајне деонице, попут пута Гроцка-Заклопача. Такође, рекао је са ће  до 1. септембра бити  завршени радови на адаптацији и рекострукцији школа у Дражњу и Бегаљици, а школа у Лештанима почеће да се ради 1. октобра. Припрема се пројектна документација за изградњу вртића у Винчи и изградњу зелене пијаце у том насељу, а такође се ради на уређењу свих Месних заједница, како би имале центар попут уређеног центра Гроцке. Рекао је да је приоритет решавње водоснабдевања и да до 2020. очекује да сва насеља на нашој општини добију технички исправну воду за пиће.

Присутнима се обратио и секретар Заједнице општих Удружења предузетника при Привредној комори  Београда Дејан Зрилић, који је рекао да је за успешан развој предзетништва неопходно унапређење квалитета радне снаге, уз концепта дуалног образовања, унапређење пласмана на  новим тржиштима, али и подстицање развоја женског и социјалног предузетништва, као и предузетништва младих.

Затим се приступило раду по тачкама дневног реда. Једногласно су изабрани чланови Скупштине општег Удружења предузетника и то : Зоран Гајић, Радован Тодоровић, Милутин Бугарчић, Драган Васић, Александар Вујаковић, Митке Илијев, Милош Савић, Никола Аћимовац, Михајло Радосављевић и Бојана Трајковић. За председдника Удружења изабран је Зоран Јанковић, за потпредседника Бојана Јевтић, а за секретара Саво Ћеранић. На скупштини су такође изабрани ичланови Извршног одбора, кога ће чини председник и потпредседник Удружења и чланови: Дејан Љубисављевић, Дејан Влашковић и Новица Стојановић.  Надзорни одбор, као независно тело, чини ће: Радомир Аврамовић, Звонко Ђурић и Драгослава Митровић.

По завршетку седнице присутнима се обратио председник општег Удружења предузетника Зоран Јанковић, који је рекао да ће на следећој седници Скупштине бити донет Статут Удружења.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR