Весић, Симоновић и Ђорђевић обишли завршне радове на цевоводу од Зучке капије до Калуђерице ФОТО+ВИДЕО

0
2166
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Градски менаџер Горан Весић обишао је, у друштву председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и директора ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драгана Ђорђевића, завршне радове на изградњи деонице цевовода од Зучке капије до Калуђерице. 

Весић је истакао да су у току завршни радови на спајању резервоара у Калуђерици са регионалним водоводом Макиш–Младеновац, које изводи Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

– У протеклих неколико месеци завршена су четири километра водоводне мреже, а пре тога је урађено још толико, што укупно чини осам километара водовoда од Зучке капије до резервоара у Калуђерици. У овај посао, Дирекција је уложила 200 милиона динара. То значи да ћемо обезбедити стабилно водоснабдевање за грађане Калуђерице, Лештана, Болеча, Винче и Ритопека – рекао је Весић.

Према његовим речима, изградња регионалног водовода је предвиђена од Петловог брда до резервоара Рајковац у Младеновцу у дужини од 52 километра.

– До сада је изграђено 27 километара, а у водовод је уложено 57 милиона евра, док је преостало да се уложи још 60. Дирекција за грађевинско земљиште убрзано решава имовинско-правне односе на будућој траси, тако да сваке године радимо нове деонице. Сва насеља која се налазе на траси водовода, закључно са Сопотом и Младеновцем, добијају стабилно и квалитетно водоснабдевање – додао је градски менаџер.

Весић је упутио апел грађанима да рационално троше воду, које има довољно уколико се сви буду одговорно понашали. На овако великим врућинама, навео је Весић, морамо максимално рационално да користимо воду и у том случају биће је довољно.

– Град Београд има две фабрике воде, Макиш 1 и Макиш 2, што је довољна количина воде и за град већи од Београда. Наш проблем је недостатак водоводне мреже,  а то је нешто на чему радимо. Пре три године поново је покренут процес изградње регионалног водовода и до 2021. године читав посао ће бити завршен – закључио је Весић.       

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић истакао је да у  овом тренутку на територији општине ради 67 механизованих екипа, што не памте ни најстарији мештани.

– Током протекла два месеца асфалтирано је око 25 километара улица,  а сређено је и 30 километара атарских путева. Решавамо водоснабдевање, школа у Бегаљици се адаптира, док ће школа у Лештанима почети да се ради у октобру. Желим да истакнем одличну координацију између наше општине, Града Београда и јавних предузећа – рекао је Симоновић. 

Директор ЈКП ,,Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић потврдио је да је у питању веома важан пројекат за становнике овог дела Калуђерице који је увек имао проблема са снабдевањем водом. За наредну годину, истакао је директор „Водовода“, планирамо прикључење насеља Винча, чиме бисмо омогућили водоснабдевање у пуном капацитету. 

беоинфо

Видео можете погледати ОВДЕ

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR