NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Кренула нова школска година: На територији ГО Гроцка уписано 873 ђака првака...

Кренула нова школска година: На територији ГО Гроцка уписано 873 ђака првака (ФОТО+ВИДЕО)

0
2670
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Поводом 1. септембра, првог дана нове школске године, у свим основним школама, како матичним, тако и подручним, на територији градске општине Гроцка, одржане су свечане приредбе у част ђака првака.

Драгољуб Симоновић, председник општине Гроцка, присуствовао је свечаном отварању основне подручне школе „Мића Стојковић“ у Дражњу, као и приредби намењеној првацима у ритопечкој подручној школи „Никола Тесла“.
Општинско руководство присуствовало је свим приредбама посвећеним ђацима првацима, којих је ове школске године на територији општине уписано 873.

Свечано отворена школа у Дражњу

Predsednik Simonovic, u izjavi za medije, o današnjem otvaranju škole u Dražnju, kao i završetku radova na adaptaciji škole u Begaljici, osvrćući se na dalje planove i ulaganja u infrastrukturni razvoj opštine Grocka.

Posted by Грочански Гласник on петак 1. септембар 2017.

 

Ученици подручне  Основне школе „Мића Стојковић“ у Дражњу, која је пре три године изгорела у пожару, вратили су се данас  у потпуно адаптирану и реконструисану школу.

Школа је своја врата данас отворила за 41-ог ученика, а организована је и свечана приредба за ђаке прваке.

Свечаном отвањању школе присуствовали су:  Синиша Мали градоначелник града Београда, Драгољуб Симоновић, председник градске општине Гроцка, Славко Гак, Градски секретар за образовање и дечју заштиту,  Светлана Косановић, саветник министра просвете, науке и технолошког развоја, као и општинско руководство, велики број суграђана и деце.

На самом почетку програма, присутне је поздравио  Владимир Бокић, директор школе, који је овом приликом истакао да је данашњи дан најрадоснији дан за насеље Дражањ, а пре свега за децу.

– Слободно могу рећи да сам ја данас један од најпоноснијих директора школа у граду Београду. Захваљујући руководству општине Гроцка и граду Београду, једно мало насеље на рубу града добило је школу која може да парира школама у центру Београда, рекао је директор Бокић.

Малишанима и њиховим родитељима обратио се и Синиша Мали, градоначелник града Београда, који  је пожелео свим ђацима успешан почетак школске године и истакао да је импресиониран чињеницом да се ове школске године око 600 првака више у Београду него прошле године.

– Данас ову школу имамо на осмех и срећу свих ђака, ово је пример онога што желимо да урадимо у граду, а то је да сваки ђак има право окружење за школовање и васпитање и буде мотивисан да се образује и да након школовања остане у земљи“, поручио је Мали.

Градоначелник Мали је захвалио председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу што се бори за грађане те општине из дана у дан, те да је обнова школа у Дражњу резултат разговора и сарадње. Најавио је  да ће се радити на завршетку пројекта изградње нове школе у Лештанима, чија изградња би требало да почне на пролеће следеће године, као и да ће за општину Гроцка бити издвојено још 50 милиона динара, за асфалтирање и нову канализацију и водовод.

Драгољуб Симоновић, председник општине Гроцка, истакао је да је у потпуности реконструисана зграда ОШ „Мића Стојковић” резултат великих напора Града Београда, Секретаријата за образовање и дечју заштиту, као и локалне самоуправе.

– Дошли смо данас у једну од најмањих школа у општини Гроцка, што је наша нова пракса, јер сада проблеме решавамо у смеру од обода ка центру. На тај начин желимо да пошаљемо поруку грађанима да је то принцип према којем ће општина убудуће прилазити решавању инфраструктурних и било којих других проблема. Данас отварамо једну модерну школу, у којој деца имају исте, ако не и боље услове од већине школа у граду. Затекли смо лоше стање у још неколико школа, али ћемо већ у октобру отворити реконструисану школу у Бегаљици, док би нова зграда школе у Лештанима требало да буде завршена 2019. године – рекао је Симоновић.

 

Матична школа у Дражњу ове године има  шест првака, а прваке су на клупама дочекали поклони: свеске и графитне оловке. Све учионице су опремљене компијутерима и телевизорима, што ће ђацима додатно олакшати услове школовања.

гроцка.рс

 

 











Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR