Evo za koliko najmanje vremena trebate preći deonicu Vrčin-Niš, a da ne prekoračite dozvoljenu brzinu

0
3330
Autoput Beograd-Niš/ Foto: mapio.net
Autoput Beograd-Niš/ Foto: mapio.net
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Merenje prekoračenja brzine na naplatnim rampama na našim autoputevima odloženo za nekoliko dana. Tiket stiže na adrese onima koji deonicu Vrčin-Niš pređu za manje od sat i 42 minuta

IAKO je najavljivano da će u ponedeljak početi merenje prosečnih brzina na auto-putevima u Srbiji, kao još jedna od mera države koja ima cilj da smanji broj nesreća i poginulih na našim drumovima, ova odluka je odložena na nekoliko dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo je Sporazum o poslovnoj saradnji sa „Putevima Srbije“, koji omogućava merenje prosečne brzine na auto-putu, i ovaj dokument se trenutno nalazi u tom preduzeću, rekli su Tanjugu u MUP-u.

Ovo je veoma važna mera, zbog bezbednosti naše dece i svih učesnika u saobraćaju, navode u MUP i dodaju da stoga očekuju da će sporazum ubrzo biti potpisan.

Merenje prosečne brzine, koje se već primenjuje u jednom broju evropskih zemalja i gde je dalo odlične rezultate, uvedeno je još krajem jula, ali vozači koji su prekoračivali dozvoljenu granicu, nisu kažnjavani. Oni su samo dobijali priznanice na rampama, jer je ocenjeno da je potrebno izvesno vreme da se vozači naviknu na ovu novinu. Vrlo brzo, nesavesni, „laki na gasu“ mogu da očekuju da će im kazne stizati na kućne adrese.

novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR