ВРЧИН: Униформе за прваке у ОШ „Свети Сава“ ФOTO

0
7729
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Поводом почетка увођења унифициране школске одеће, Основну школу „Свети Сава“, у Врчину посетили су данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и  градски менаџер Горан Весић .

Догађају су такође присуствовали заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, чланови општинског Већа Живадин Митрић и Зоран Којић, одборници у Скупштини општине Гроцка Живадинка Петровић и Љиљана Маринковић, као и председник Привременог савета Месне заједнице Врчин Радомир Аврамовић.

Основна школа „Свети Сава“, једна је од првих школа, која је  подржала инициативу да се у основне школе уведу ђачке униформе, а прилику да први понесу одећу са обележјем школе припало је одељењу 1-1. Униформе, у плавим и наранџастим бојама, са све сакоима и краватама за дечаке, а сукњицама, доколеницама и трегерима за девојчице,  креирала је и донирала дизајнерка Драгана Огњеновић, која је такође присуствовала данашњој посети.

У изјави за медије министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић нагласио је да подржава иницјативу увођења школских униформи, али и додао да је потребно најмање две године како би та пракса заживела у свим основним школама у Србији.

Градски менаџер Горан Весић, овом приликом, рекао је да је један од приоритета, увођење реда и дисциплине у школама.

-Желимо да покренемо акцију „Бесплате школе спортова“ где бисмо ангажовали наставнике физиичког васпитања, а деце омогућили да се бесплатно баве спортом и негују здрав начин живота. Очекујемо да се заштите термини за коршћење школских сала, у периоду од 19 до 21 часа, у комерцијалне сврхе, како бисмо ову акцију могли да реализујемо- рекао је менаџер Весић.

Дизајнерка Драгана Огњеновић истакла је да је школка одећа за прваке из Врчина произведена у Србији и да је резултат рада српских текстилних радника.

grocka.rs

Погледајте    ВИДЕО

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji
 

Tanjug 11. 09. 2017.

 

Tanjug

– To će trajati najmanje dve godine zato što smo svesni da nema dovoljno novca i nećemo nikom nametati obavezu na silu, ali ćemo se zaista potruditi da izmenama zakona koji će biti vrlo brzo, do kraja meseca, vidimo šta je to moguće da sama škola uradi, jer nemaju sve škole sve potrebne uslove – rekao je Šarčević.

On je danas sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem posetio osnovnu školu „Sveti Sava“ u Vrčinu povodom uvođenja unificirane školske odeće.

Ministar je na pitanje novinara da li će sva deca u Srbiji nositi iste školske uniforme rekao da je to, po njegoovm mišljenju, besmisleno.

– Svaka škola će imati svoj identitet i o tome će odlučiti roditelji, đaci i nastavnici te škole – rekao je Šarčević.

On je istakao da se trenutno oko 55 odsto škola u Srbiji izjasnilo da će podržati inicijativu nošenja školskih uniformi.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je veoma važno uvođenje reda u škole na čemu, kako je dodao, grad Beograd radi zajedno sa ministarstvom prosvete.

– Mi, kao grad Beograd, aktivno smo učestvovali u izmenama prosvetnih zakona i očekujemo da će se zaštiti termini za korišćenje školske sale između 19 i 21 sat, odnosno da ti termini neće biti dostupni za komercijalno iznajmiljivanje kako bismo mogli da pokrenemo akciju besplatnih škola sporta – rekao je Vesić.

informer.rs

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR